Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορείται 57χρονη Ροδίτισσα

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορείται 57χρονη Ροδίτισσα

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορείται 57χρονη Ροδίτισσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1085 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές του νέου έτους 57χρονη – σήμερα- Ροδίτισσα κατηγορούμενη για εμπρησμό από πρόθεση σε βάρος πρώην αντιδημάρχου Χάλκης.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάζεται στις 8 Ιανουαρίου 2017 σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Δεκέμβριο του 2013 η 57χρονη είχε κριθεί ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η κατηγορούμενη (ηλικίας 48 ετών τότε), είχε συλληφθεί στις 17 Ιουνίου 2007 και μετά την απολογία της είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, από όπου και αφέθηκε ελεύθερη τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.

Το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, κάνοντας ουσιαστικά αποδεκτή τη πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, είχε κάνει δεκτή την αίτηση της 48χρονης με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα και τη καταβολή εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Ιουνίου 2007, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η 48χρονη πήγε στο σπίτι του 45χρονου – τότε- αντιδημάρχου στη Χάλκη, και χρησιμοποιώντας εμποτισμένο με οινόπνευμα βαμβάκι, το οποίο τοποθέτησε ανάμεσα στις περσίδες του παραθύρου του σπιτιού, το έβαλε φωτιά!

Το αποτέλεσμα, ήταν να σπάσει το εσωτερικό τμήμα του παραθύρου και να κινδυνεύσουν η 46χρονη ημεδαπή (κάτοικος προσωρινά Χάλκης) και μία ακόμα 43χρονη, συγγενείς του ιδιοκτήτη του σπιτιού που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στην οικία του.
Αμέσως μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί της Χάλκης, σε συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελική αρχή, συνέλαβαν την 48χρονη η οποία προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα Ρόδου και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μάλιστα η ίδια φέρεται να είχε επαναλάβει τη πράξη της και το Φεβρουάριο του 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ενώπιον του ανακριτή που είχε απολογηθεί, μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανένα και πως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί τι έκανε καθώς προηγουμένως είχε καταναλώσει αλκοόλ και αναψυκτικά σε συνδυασμό με ηρεμιστικά χάπια τα οποία λαμβάνει. Η ίδια τόνισε πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα 20 περίπου χρόνια και για το λόγο αυτό παίρνει και τα χάπια. Επίσης ο συνήγορος της ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να επιβεβαιωθεί και ο ισχυρισμός της για την κατάσταση της υγείας της.

Σε ότι αφορά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 στο σπίτι του αντιδημάρχου και έχει επίσης καταλογιστεί στην 48χρονη, εκείνη αρνείται ότι έχει κάποια ανάμιξη ή γνωρίζει κάτι καθώς το διάστημα εκείνο δεν ήταν καν στη Χάλκη.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων