Προφυλακίστηκαν οι κουκουλοφόροι

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους ο 31χρονος Αλβανός και ο 31χρονος Ροδίτης που κατηγορούνται για ληστείες και αρπαγές τσαντών.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είπε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση πως δεν διέπραξε καμία ληστεία και πως μάλιστα μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στη Ρόδο έως ότου τραυματίστηκε και μάλιστα μετέβη στην Αθήνα για εγχείριση όμως τελικά αυτή αναβλήθηκε και επέστρεψε μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του. Πρόσθεσε δε ότι το μόνο στοιχείο που τον «επιβαρύνει» είναι τα λευκά αθλητικά παπούτσια που βρέθηκαν σπίτι του και που σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων «μοιάζουν» με αυτά που φορούσε ο δράστης της ληστείας, ενώ ακόμη και οι περιγραφές για το σωματότυπο των δραστών δεν συνάδουν με εκείνους.

Σε ότι αφορά τον 31χρονο Ροδίτη δήλωσε εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και τόνισε ότι ουδέποτε έκανε κάτι μαζί με τον 31χρονο Αλβανό, ενώ παραδέχτηκε μόνο τις τρεις κλοπές και καμία ληστεία από αυτές που του αποδίδονται. Ο ίδιος είπε ότι μπορεί να κάνει χρήση ναρκωτικών και να έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για κλοπές όμως ουδέποτε έχει κάνει κακό σε άνθρωπο.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο των προσαγωγών που πραγματοποιήθηκαν για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όπως διαπιστώθηκε, η «δράση» των δύο 31χρονων ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από τη σύλληψή τους με την αρπαγή τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας.
Πιο συγκεκριμένα,  δρώντας συντονισμένα επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους. 

Έτσι το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέπραξαν δύο αρπαγές τσαντών και αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και σε άλλες τρεις γυναίκες τις οποίες στη προσπάθειά τους αυτή, τραβούσαν βίαια τις παθούσες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να πέφτουν στο έδαφος.
Οι ίδιοι κατηγορούνται και για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ αλλά και μία απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Πιο αναλυτικά, από τη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης εξακριβώθηκε ότι:
• Την 16.12.2017 το βράδυ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας, ο ένας από τους δυο, μαχαίρι μπήκαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ με σκοπό τη ληστεία, ωστόσο λόγω παρουσίας πελατών εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους
• Ακολούθως το ίδιο βράδυ με τον ίδιο τρόπο, μπήκαν σε «minimarket», όπου απειλώντας τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν χρήματα (250 ευρώ) και προϊόντα καπνού (αξίας 250 ευρώ)
• Την 15.12.2017 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άρπαξαν με απειλή βίας τσάντα από γυναίκα. Επίσης, κατά τις ίδιες ώρες αποπειράθηκαν διαδοχικά να πραγματοποιήσουν άλλες τρεις «τσαντιές», με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση να ρίξουν στο έδαφος τραυματίζοντας 49χρονη ημεδαπή, που αντιστάθηκε 
• Την 13.12.2017  πρώτες πρωινές ώρες ο 31χρονος ημεδαπός άρπαξε τσάντα από αλλοδαπή γυναίκα.
Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Τρία μαχαίρια, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστείες  
• Τα κλεμμένα προϊόντα καπνού.