Η νέα ποιητική συλλογή του Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ ταξίδεψε στην Αθήνα

Η νέα ποιητική συλλογή του Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ ταξίδεψε στην Αθήνα

Η νέα ποιητική συλλογή του Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ ταξίδεψε στην Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Η νέα ποιητική συλλογή του Σουλεϊμάν Αλάγιαλη - Τσιαλίκ «Στην αρχή των συμπτώσεων δύο εκλάμψεις» (εκδόσεις Δωδώνη) παρουσιάστηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει».

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της συλλογής από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου στην κατάμεστη αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου, όπου έδωσαν το «παρών» πολλοί φίλοι και αναγνώστες του ποιητή, αποδεικνύοντας έμπρακτα τόσο την αγάπη του κοινού προς τον ίδιο, αλλά και την καταξίωσή του στο χώρο της ποιητικής τέχνης, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής στην Αθήνα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του ποιητή και του έργου του και πέρα από τα σύνορα της Δωδεκανήσου.


Τη βραδιά χαιρέτισε η προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη εκ μέρους του Δήμου Ρόδου και του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο βραβευμένος ποιητής Γιώργος Βέης και η καταξιωμένη συγγραφέας και κριτικός Ελένη Γκίκα, οι οποίοι επεσήμαναν, ο καθένας από τη σκοπιά του, πως η ποίηση του Σουλεϊμάν Αλάγιαλη – Τσιαλίκ διαπνέεται από στοιχεία που την καθιστούν μοναδική στο σύγχρονο νεοελληνικό ποιητικό τοπίο.


Ποιητική δημιουργία που κινείται σε ένα ευρύ θεματικό φάσμα, που όμως φιλτράρεται μέσα από τα προσωπικά βιώματα και την εσωτερίκευση των ερεθισμάτων της επικαιρότητας, με αποτέλεσμα την εκφορά λόγου και συναισθημάτων που αφορούν και εκφράζουν διαχρονικά τις σκέψεις τις αναζητήσεις και τις βαθιές ανθρώπινες ανάγκες και αγωνίες.

Επιλεγμένα ποιήματα της συλλογής διάβασαν η ηθοποιός Εύα Σιμάτου και ο ίδιος ο ποιητής, ενώ ο Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος «έντυσε» μουσικά τη βραδιά με την κιθάρα του.
Τη βραδιά συντόνισε η μεταφράστρια και λογοτέχνις Λίλυ Εξαρχοπούλου.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου