Για δύο απόπειρες βιασμού κατηγορείται 21χρονος Αλβανός

Για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος νεαρών Αγγλίδων κατηγορείται 26χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη πριν τέσσερα χρόνια στην Κω.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες τις οποίες και άρχισαν να διερευνούν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης αποπειράθηκε δύο φορές να βιάσει Αγγλίδες τουρίστριες ηλικίας – τότε- 20 και 21 ετών αντίστοιχα και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις 8 Ιανουαρίου 2018. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο 22χρονος – τότε- αλλοδαπός φέρεται ότι αποπειράθηκε να εξαναγκάσει σε συνουσία την 20χρονη, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στις 14 Σεπτεμβρίου επιχείρησε το ίδιο και με την 21χρονη Βρετανίδα.

Ο δράστης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις πράξεις του καθώς οι δύο γυναίκες έβαλαν τις φωνές και ο 22χρονος τράπηκε σε φυγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τις παθούσες κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Ειδικότερα εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 22χρονος ισχυρίστηκε πως με την 20χρονη γνωρίστηκαν σε μπαρ της περιοχής, ήπιαν ένα ποτό μαζί και στη συνέχεια χώρισαν οι δρόμοι τους για να συναντηθούν εκ νέου λίγη ώρα αργότερα.

Ο αλλοδαπός δήλωσε ότι αρχικά η Αγγλίδα είχε εκδηλώσει θετική στάση στο να προχωρήσει μαζί του όμως άρχισε να φωνάζει όταν κάποιος άγνωστος πέρασε και τους είδε.

Σε ότι αφορά την δεύτερη περίπτωση της 21χρονης που του καταλογίζεται ο 22χρονος αρνείται κατηγορηματικά το περιστατικό.

Ο συλληφθείς ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί πως διέμενε παράνομα στη χώρα μας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί