Οι ηλεκτρολόγοι “βούτηξαν” τα κοσμήματα και τα πούλησαν!

Πήγαν για να τους φτιάξουν τα ηλεκτρολογικά και τελικά τους έκλεψαν τα κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ τα οποία στη συνέχεια δηλώνουν ότι τα πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο!

Ο λόγος για 39χρονο ηλεκτρολόγο και τον 27χρονο βοηθό του οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, αφού υπολόγισαν χωρίς … το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπήρχε στο σπίτι!

Πιο συγκεκριμένα, η «αντίστροφη» μέτρηση για τους δύο επαγγελματίες ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα στις 20 Δεκεμβρίου όταν μετέβησαν στο σπίτι 42χρονης για ηλεκτρολογικές εργασίες και συγκεκριμένα για να αλλάξουν λάμπες. Μόλις έμειναν μόνοι στο χώρο οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να άρχισαν να ψάχνουν στα συρτάρια, χωρίς όμως να έχουν αντιληφθεί τις κάμερες που υπήρχαν εκεί και κατέγραφαν στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τις κινήσεις τους. Την ώρα εκείνη επενέβη και η αστυνομία η οποία είχε ειδοποιηθεί μαζί με τον σύζυγο της 42χρονης και συνέλαβε τους δύο επαγγελματίες.

Όπως έγινε γνωστό, ο 39χρονος ηλεκτρολόγος είχε πάει στο ίδιο σπίτι για ηλεκτρολογικές εργασίες και είχε αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ! Ο ίδιος φέρεται επίσης ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2017 με την ιδιότητα του ως ηλεκτρολόγος πήγε στο σπίτι 47χρονου και αφαίρεσε δύο χρυσές αλυσίδες.
Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 39χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις του και δήλωσε ότι τα κοσμήματα τα είχε πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο με υπεύθυνους ένα 57χρονο και ένα 34χρονο, ενώ ο 27χρονος βοηθός του αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα αεροβόλο, εννιά αμπούλες αερίου μεταλλικές, ένα κουτάκι πλαστικό που περιείχε μεταλλικές βολίδες και 38 κάλυκες πυροβόλου πολεμικού όπλου και το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία χθες το μεσημέρι οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα για τον 39χρονο και τον 27χρονο για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα από δύο ή περισσότερους που είχαν συνενωθεί να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε ότι αφορά τους δύο ενεχυροδανειστές κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε βαθμό πλημμελήματος και η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτούς.

Ο 39χρονος και ο 27χρονος κρατούνται προκειμένου σήμερα να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κα. Μαρία Μαντά.
Σε ότι αφορά την 42χρονη έχει κάνει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής διά του δικηγόρου κ. Βασίλη Καταβενάκη.