Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι ηλικίας 39 και 34 ετών που κατηγορούνται για τη μεταφορά 8 συμπατριωτών τους με ταχύπλοο σκάφος στη Ρόδο.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των δύο αλλοδαπών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή και χθες το πρωί συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Γρηγόρη Μοράρη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες που έχουν και συγγενική σχέση μεταξύ τους καθώς είναι ξαδέλφια, δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν στη Ρόδο για να μεταφέρουν αλλοδαπούς αλλά για να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτά επειδή είναι φθηνότερα!

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενο είπαν πως ξεκίνησε το ταξίδι τους στις 19 Δεκεμβρίου 2017 στις 9 το πρωί από το Νταλιάν (DALYAN) της Τουρκίας με προορισμό τη Ρόδο, όπου ήθελαν να έρθουν για να προμηθευτούν ποτά για την Πρωτοχρονιά διότι στην Τουρκία είναι ακριβά.

Οι δύο άνδρες αποδέχτηκαν την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, αφού όπως είπαν πράγματι δεν έφεραν επάνω τους τις νόμιμες διατυπώσεις που θα δικαιολογούσαν την είσοδό τους στην Ελλάδα, κάτι το οποίο οφείλεται καθαρά – όπως είπαν- στο σκοπό του ταξιδιού τους ο οποίος ήταν αποκλειστικά και μόνο οι αγορές που θα έκαναν και για τις οποίες θα χρειάζονται μόνο μία ώρα.

Τα δύο ξαδέλφια είπαν επίσης ότι δεν πρόλαβαν καν να εκπληρώσουν το σκοπό του ταξιδιού τους αφού συνελήφθησαν την ώρα που προσέγγιζαν το νησί μας, στη περιοχή του Καρακόνερου όπου τους οδήγησε ο καιρός. Επίσης οι κατηγορούμενοι επεσήμαναν το γεγονός πως επάνω τους δεν βρέθηκαν χρήματα, ενώ οι μεταφερόμενοι που συνελήφθησαν επί της Ρόδου Καλλιθέας δήλωσαν πως είχαν πληρώσει για τη μεταφορά τους και αν ίσχυε αυτό τότε οι δύο Τούρκοι θα έπρεπε να κουβαλούσε τουλάχιστον 5000 ευρώ έκαστος επάνω του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο κρίθηκαν  προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Η σύλληψη των δύο Τούρκων έγινε μετά από καταδίωξη τους από πλωτό του λιμενικού περίπου στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, νωρίτερα  ιδιώτης που βρισκόταν στην παραλία Sun Wing εντόπισε ένα λευκό ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει στην ακτή άτομα και ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Άμεσα πλωτό του Λιμενικού μετέβη στη περιοχή και ένα τέταρτο αργότερα εντόπισε δύο ναυτικά μίλια από τις βορειοανατολικές ακτές της Ρόδου το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο 39χρονος που ήταν και ο χειριστής του και ο 34χρονος ξάδελφος του. Οι λιμενικοί ζήτησαν από τους Τούρκους να σταματήσουν όμως εκείνοι αντίθετα έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια. Τελικά μετά από καταδίωξη οι λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να συλλάβουν τους δύο Τούρκους.

Περίπου στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν επί της λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας 8 άτομα Τουρκικής καταγωγής οι οποίοι δήλωσαν ότι ήρθαν στο νησί μας με το ταχύπλοο σκάφος που χειρίζονταν οι δύο συμπατριώτες τους. Επρόκειτο για δύο οικογένειες (γονείς και δύο παιδιά σε κάθε μία από αυτές) και έναν ακόμη ενήλικα.
Και σε βάρος των αλλοδαπών αυτών κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.