Ελεύθεροι οι δύο ηλεκτρολόγοι που κατηγορούνται για κλοπή κοσμημάτων

Ελεύθεροι οι δύο ηλεκτρολόγοι που κατηγορούνται για κλοπή κοσμημάτων

Ελεύθεροι οι δύο ηλεκτρολόγοι που κατηγορούνται για κλοπή κοσμημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1083 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο ηλεκτρολόγοι που κατηγορούνται ότι πήγαν σε σπίτι 42χρονης για εργασίες και τελικά της αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ τα οποία στη συνέχεια δηλώνουν ότι τα πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των δύο ανδρών ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κα. Μαρία Μαντά προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου και απολογήθηκαν.

Ο 39χρονος ο οποίος και προανακριτικά είχε αποδεχτεί την πράξη του, έκανε το ίδιο και απολογούμενος εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό, ενώ ο 27χρονος βοηθός του που από την αρχή αρνείται την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση, επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς ότι δηλαδή ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στον 39χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η «αντίστροφη» μέτρηση – σύμφωνα με την αστυνομία- για τους δύο άνδρες ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα στις 20 Δεκεμβρίου 2017 όταν μετέβησαν στο σπίτι 42χρονης για ηλεκτρολογικές εργασίες και συγκεκριμένα για να αλλάξουν λάμπες. Μόλις έμειναν μόνοι στο χώρο οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να άρχισαν να ψάχνουν στα συρτάρια, χωρίς όμως να έχουν αντιληφθεί τις κάμερες που υπήρχαν εκεί και κατέγραφαν στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τις κινήσεις τους. Την ώρα εκείνη επενέβη και η αστυνομία η οποία είχε ειδοποιηθεί μαζί με τον σύζυγο της 42χρονης και συνέλαβε τους δύο επαγγελματίες.

Όπως έγινε γνωστό, ο 39χρονος ηλεκτρολόγος είχε πάει στο ίδιο σπίτι για ηλεκτρολογικές εργασίες και είχε αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ! Ο ίδιος φέρεται επίσης ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2017 με την ιδιότητά του ως ηλεκτρολόγος πήγε στο σπίτι 47χρονου και αφαίρεσε δύο χρυσές αλυσίδες.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 39χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις του και δήλωσε ότι τα κοσμήματα τα είχε πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο με υπεύθυνους ένα 57χρονο και ένα 34χρονο, ενώ ο 27χρονος βοηθός του αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα αεροβόλο, εννιά αμπούλες αερίου μεταλλικές, ένα κουτάκι πλαστικό που περιείχε μεταλλικές βολίδες και 38 κάλυκες πυροβόλου πολεμικού όπλου και το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα για τον 39χρονο και τον 27χρονο για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα από δύο ή περισσότερους που είχαν συνενωθεί να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε ότι αφορά τους δύο ενεχυροδανειστές κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε βαθμό πλημμελήματος και η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτούς.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών