Εκδηλώσεις, εξορμήσεις, λατρευτικές ακολουθίες στο ναΰδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Αναστ. Μανέττας
Κληρικός-Εκπαιδευτικός, εφημέριος ιερού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών Παν/μίου Αιγαίου


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία των δύο Ιερομονάχων του Ηγουμένου πατρός Άνθιμου Παλιόγλου και του Ιεροκήρυκα και εξομολόγου πατρός Μάξιμου της Μονής Παραμυθίας Ρόδου στο Μυστήριο της Θείας Μετανοίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (12 Δεκεμβρίου 2017) από τις (3-8η) ώρα βραδυνή στο ναΰδριον του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδου.

Νεολαία, χριστιανοί κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες προσήλθαν στο ιερό αυτό Μυστήριο, που κάθε χρόνο προγραμματισμένα γίνεται. Η παρουσία φοιτητών-φοιτητριών ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική.

Το ίδιο σημειώθηκε την Κυριακή (17-Δεκεμβρίου 2017) στις 5 μέχρι 8 η ώρα το βράδυ, στην τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου για τις Άγιες Ημέρες, του Αγίου Δωδεκαημέρου, στο ναΰδριον της Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ρόδου.

Το μυστήριο ετέλεσαν ο Πατήρ Φώτιος Γραικός, Ηγούμενος, πνευματικός στην Αγία Τριάδα (Προφούρνοι) Αγίου Όρους και ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας κληρικός-εκπαιδευτικός-εφημέριος του ιερού ναϋδρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ιεροψάλτες, Αντιδήμαρχοι όπως ο Μιχάλης Καφετζής, Στράτος Καρίκης και δεκάδες πιστών ευλογήθηκαν από το Μυστήριο του ευχελαίου και στο τέλος έγινε ωραία χριστουγεννιάτικη εορτή με αναφορές και ομιλίες από την συγγραφέα-Λογοτέχνη κ. Γεωργία Τσουρουνάκη-Καρδούλια, τον λογοτέχνη Σπύρο Κατσούρη, την φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Μανέττα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις η μουσική κομπανία  τα «Μανουσάκια» του μουσικού Στάθη Μανούσου με τα κάλαντα και εορταστικές συνθέσεις τραγουδιών.

Επίσης ο αγαπητός γιατρός μουσικός συμπολίτης μας κ. Φίλιππος Λίσγος. Τιμήθηκαν 15 συμπολίτες μας με ειδικό έπαινο τιμής και με λουλούδια, ενώ το ρόφημα το «κρεμίζι», το ακούμια, τα γλυκά και η ζεστή ατμόσφαιρα άφησαν αγαθές και ιερές αναμνήσεις και εντυπώσεις. Συντονίστρια η πρεσβυτέρα Μαργαρίτα Παναγία Μανέττα καθηγήτρια-φιλόλογος.

Την Πέμπτη (21-12-2017) 80 δέματα ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, παπουτσιών, γλυκών και κρέατος αναχώρησαν στις 8 το βράδυ με το πλοίο Blue Star, με προορισμό τις φυλακές της Κω και την Π.Ε.ΦΕΠ. Αθηνών. Υπερπολύτεκνες οικογένειες Αθηνών και προαστείων.

Επίσης την Παρασκευή (22-12-2017) ομάδα κυρίων και μουσικά όργανα με επικεφαλής τον Πατέρα Κυριάκο Μανέττα και την πρεσβυτέρα Μαργαρίτα Παναγή-Μανέττα προσέφεραν φαγητά, γλυκά και εόρτιο μουσικό πρόγραμμα στο Ίδρυμα Κολυμπίων στους τροφίμους, ‘Ωρα (12-2 μεσημβρινή).

ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Την Παρασκευή (22-12-2017) ώρα 2.30-8 βραδυνή, θα εξομολογήσει το Χαραλάμπειο Γηροκομείο, τροφίμους, προσωπικό και μετά στο ναΐδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδου ο Πνευματικός Καθηγούμενος Αγιορείτης πατήρ Φώτιος Γραικός.

Το Σάββατο (23-12-2017) θα κοινωνήσει το Χαραλάμπειο Γηροκομείο και σε σπίτια, κατοίκους, ασθενείς ο πατήρ Κυριάκος Μανέτας. Την Πέμπτη (21-12-2017) το πρωί 300 παιδιά των Βρεφονηπιακών Σχολείων, Νηπιαγωγείων «Δημιουργία», το Ειδικό Σχολείο και φοιτητές θα κοινωνήσουν για τα Χριστούγεννα στο ναΰδριον του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την Κυριακή (24-12-2017) στις 12 ώρα το μεσημέρι τραπέζι και φαγητό και τραγούδια-κάλαντα Χριστουγέννων με όργανα, θα πραγματοποιηθούν στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο Ρόδου από τον Πατέρα Κυριάκο Μανέττα, την πρεσβυτέρα και ομάδα συνεργατών τους.

Επί 30 χρόνια, τους κοινωνεί τις μεγάλες ημέρες, τους επισκέπτεται και τους πραγματοποιεί εκδηλώσεις ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας. Τα Χριστούγεννα θα γίνει πρωϊνή Λειτουργία την Δευτέρα (25-12-2017) από (7-10.30) ώρα πρωινή, όπου θα προσφερθούν στους πιστούς τραπέζι με σούπα, αγιορείτικο κρασί και κάλαντα με όργανα των Χριστουγέννων.