Γιώργος Δελαπόρτας: «Να «ανεβώ» με τον Ιάλυσο…»

Γιώργος Δελαπόρτας: «Να «ανεβώ» με τον Ιάλυσο…»

Γιώργος Δελαπόρτας: «Να «ανεβώ» με τον Ιάλυσο…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1637 ΦΟΡΕΣ

Ο Γιώργος Δελαπόρτας μιλάει για τις φετινές εμφανίσεις του, τον Ιάλυσο, τους «μεγάλους» του νησιού αλλά και το γιατί δεν ενδίδει σε μεταγραφικές προτάσεις

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ο τόπος την τελευταία δεκαετία. Ο Γιώργος Δελαπόρτας προέρχεται από καθαρά ποδοσφαιρική οικογένεια και στα 29 του χρόνια…τα έχει δει όλα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα που έχει αγωνιστεί.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τον Φοίβο Κρεμαστής, που θεωρείται σαν ομάδα ταλεντομάνα, ακόμα και τώρα. Φόρεσε τη φανέλα της Ρόδου και του Διαγόρα, πέρασε από την Παναχαϊκή κι ο κ. Κούγιας μιλάει ακόμα με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του, την αξία του, αλλά και τον χαρακτήρα του. Φαίνεται όμως πως στον Ιάλυσο βρήκε το λιμάνι του σε ότι αφορά τις μεγάλες Κατηγορίες. Είχε προτάσεις από την Κύπρο, αλλά εκείνος προτίμησε το νησί του…
Το σπίτι του…Και ανθρώπους που τον εκτιμούν και τον αγαπούν, όπως ο ίδιος λέει για τον Ιάλυσο.

Είναι ξεκάθαρος όταν ερωτάται για πιθανή μεταγραφή σε μεγαλύτερη Κατηγορία. «Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία …θέλω να «ανεβώ» με τον Ιάλυσο» λέει όταν του τίθεται τέτοιο ερώτημα, γιατί στο παρελθόν, στο τοπικό, φαινόταν σαν τη μύγα μες στο γάλα και ξεχώριζε απ’ όλους δείχνοντας πώς …το τοπικό ήταν λίγο γι αυτόν. Η αλήθεια είναι πώς είναι ξεκάθαρος ακόμα και σήμερα και δεν αλλάζει τις απόψεις του εύκολα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον να συζητά κανείς μαζί του…

ΠΟΛΥ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΦΕΤΟΣ
- Φέτος δείχνεις πολύ βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Έχεις ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση σου. Τι συνέβη και κάνεις εκπληκτικές εμφανίσεις μέχρι τώρα, φορώντας τη φανέλα του Ιάλυσου, άσχετα αν έρχεται το αποτέλεσμα για την ομάδα σου ή όχι;
- Όταν τελείωσε η περυσινή σαιζόν είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο τον κ. Χατζηνικήτα και ζήτησε απ’ όλους πρωτάθλημα. Τίτλο. Σε συνεργασία λοιπόν με τον γυμναστή μας τον κ. Κατσανίκα, κάναμε μια προ-προετοιμασία, ώστε να μπορούμε να μπούμε έτοιμοι στην προετοιμασία και να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο το γεγονός, με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί όταν βγάζεις ποδοσφαιρικό εγωισμό και δουλεύεις, ανταμείβεσαι μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα όμως σε ότι αφορά τον Ιάλυσο είναι ομαδική η δουλειά. Δεν είναι μόνο οι δικές μου εμφανίσεις. Είναι ακόμα και ο τρόπος παιχνιδιού που ακολουθεί όλη η ομάδα.

ΙΑΛΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ
-Υπάρχει από μέρους σου αυτό που λέμε ποδοσφαιρικός εγωισμός και νομίζω πώς μπορείς να κρίνεις, αν ο Ιάλυσος επιστρέψει στην διεκδίκηση ή όχι γιατί, υπήρξαν αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανείς.
-Το έχω ξαναπεί και παλαιότερα, ότι αν είμαι ακόμα σε αυτή την ομάδα πιστεύω πώς μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα, γιατί μπορεί να είναι μικρό το πρωτάθλημα, αλλά «γκελάρουν» όλοι με όλους. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και πιστεύω πώς στο τέλος μπορεί να δικαιωθούμε, κατακτώντας τον μεγάλο στόχο μας και φυσικά τον τίτλο.

-Μπορεί ο Ιάλυσος μέχρι το τέλος της περιόδου να πάρει αυτό που θέλει;
-Σίγουρα το πιστεύω πάρα πολύ, γιατί η ομάδα, όπως είπε ο πρόεδρος θα ενισχυθεί, ήδη είμαστε μια καλή ομάδα και δουλεύουμε πολύ με τον καινούργιο προπονητή. Φάνηκε ήδη στο πρώτο μας παιχνίδι με το Διαγόρα. Οπότε αήττητοι ή όχι, θεωρώ πως εμείς θα χαμογελάσουμε στο τέλος. Το εύχομαι να συμβεί και να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε…

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ…
-Έχεις παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στην Β΄ και την Γ΄Εθνική;
-Όχι δεν θα πω πώς είναι μεγάλες οι διαφορές. Το θέμα είναι το τάιμινγκ. Είναι οι συμπαίκτες, είναι η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, αλλά και κάποιες άλλες καταστάσεις που δυστυχώς ισχύουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα είδαμε και τα ξέρουμε. Τα βλέπουμε από την Α΄ μέχρι τη Β΄ και τη Γ΄ Εθνική. Τώρα δεν θεωρώ πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές από Κατηγορία σε Κατηγορία.

-Αντιμετώπισες μέχρι τώρα σε επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος και τη Ρόδο και το Διαγόρα. Πιστεύεις πώς η δική σου ομάδα έχει διαφορές με τους άλλους δυο «μεγάλους» του νησιού; Είναι καλύτερη από τις άλλες;
-Θεωρώ πώς το στοιχείο με βάση το οποίο έχουμε διαφορά από τις άλλες ομάδες, είναι ο κορμός. Αυτό νομίζω πώς είναι το στοιχείο για το οποίο ξεχωρίζει ο Ιάλυσος. Μείναμε 4-5 ποδοσφαιριστές από την περυσινή χρονιά που παίξαμε όλο το χρόνο μαζί κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά με τις άλλες ομάδες του νησιού. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, τον τρόπο παιχνιδιού και πως θα «βρεθούμε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή νομίζω πως είναι η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες. Αυτός είναι ο βασικός λόγος. Είναι δύσκολο να συγκρίνω. Ο καθένας βλέπει την δική του ομάδα κι εγώ τον Ιάλυσο.

-Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, έχεις προτάσεις για μεγαλύτερη Κατηγορία; Να αγωνισθείς σε ψηλότερο επίπεδο;
-Όχι γιατί δεν ήθελα να μπω σε αυτή την διαδικασία. Όταν κάποιοι άνθρωποι σε εκτιμούν και στο δείχνουν κάθε μέρα και συνεχώς και ιδιαίτερα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σε αυτή την ομάδα, δεν μου άφησαν περιθώρια να σκεφτώ κάτι άλλο, γιατί θεωρώ ότι είμαι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού και θεωρώ πώς πλέον στόχος μου είναι να βοηθήσω να βγει ο Ιάλυσος κατηγορία, ώστε να παίξω με αυτή την ομάδα σε ανώτερη Κατηγορία.

-Δεν σ’ ενδιαφέρει να φύγεις…
-Είμαι καλά στον Ιάλυσο και δεν θέλω να φύγω…Θέλω να ανεβώ με τον Ιάλυσο!

-Σου ευχόμαστε το καλύτερο δυνατόν προσωπικά και συλλογικά και σου ευχόμαστε σε σένα και στην οικογένεια σου ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
-Να ευχηθώ κι εγώ από καρδιάς σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ’ όλα και ελπίζω στο τέλος να χαμογελάσουμε και να πανηγυρίσουμε εμείς. Υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές , συμπαίκτες και αντιπάλους αλλά και σε όσους ασχολούνται με τον βασιλιά των σπορ. Το ποδόσφαιρο…»

Χαίρεται κανείς να συζητάει μαζί του αλλά και να τον βλέπει αγωνιζόμενο στον αγωνιστικό χώρο. Πέρα από τους συγγενείς του είναι πολλοί οι φίλοι του που πάνε στο «Οικονομίδειο» να τον δουν με οποιονδήποτε αντίπαλο. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν τον Γιώργο Δελαπόρτα για το καλό του Ροδίτικου ποδοσφαίρου. .

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου