Αεροπορικά δρομολόγια από Ελλάδα για χώρες εκτός ΕΕ

Αεροπορικά δρομολόγια από Ελλάδα για χώρες εκτός ΕΕ

Αεροπορικά δρομολόγια από Ελλάδα για χώρες εκτός ΕΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Την ενεργοποίηση νέων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ της Ελλάδας και χωρών εκτός ΕΕ που ωστόσο αποτελούν αναδυόμενες αγορές, ανακοίνωσε την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Την ενεργοποίηση νέων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ της Ελλάδας και χωρών εκτός ΕΕ που ωστόσο αποτελούν αναδυόμενες αγορές, ανακοίνωσε την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τις αεροπορικές συνδέσεις όπως ενημέρωσαν ο υπουργός κ. Ρέππας και ο υφυπουργός κ. Σηφουνάκης αναλαμβάνουν επτά ελληνικοί αερομεταφορείς, δηλαδή η AEGEAN AIRLINES, ηATHENS AIRWAY, η BLUE BIRD, η HELLAS JET, η HELLENIC IMPERIAL, η OLYMPIC AIR και η SKY WIND.

Στο τέλος του μήνα, του Μαΐου, το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Κέρκυρα, συνδέονται απευθείας με τη Μόσχα. Η αεροπορική γραμμή -πιο συγκεκριμένα- Ηράκλειο-Μόσχα θα εκτελείται έξι φορές την εβδομάδα από τις εταιρείες BLUE BIRD και AEGEAN AIRLINES.

Οι γραμμές Ρόδος-Μόσχα και Κέρκυρα-Μόσχα θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα από την εταιρεία BLUE BIRD. Η Θεσσαλονίκη ξεκινά από τις 30 του Μαΐου τακτική σύνδεση με τη Μόσχα δύο φορές την εβδομάδα, με δρομολόγια που θα εκτελεί η AEGEAN AIRLINES.

Από την 1η Νοεμβρίου 2010 θα εκτελείται η αεροπορική γραμμή Αθήνα-Κίεβο από την AEGEAN AIRLINES με 7 δρομολόγια την εβδομάδα. Στη γραμμή Αθήνα-Μόσχα διατηρούν βεβαίως τα δικαιώματα πτήσεων η OLYMPIC AIR και η AEGEAN AIRLINES. Μάλιστα η τελευταία θα εκτελεί 7 δρομολόγια την εβδομάδα από το τέλος της τρέχουσας θερινής περιόδου.

"Η Κίνα των 100 εκατομμυρίων δυνητικών τουριστών αποτελεί μια μοναδική σε μέγεθος αγορά για τον παγκόσμιο τουρισμό, για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και βεβαίως για τη χώρα μας, για τον ελληνικό τουρισμό, η οποία όπως ξέρετε παραμένει κλειστή λόγω μη ύπαρξης οργανωμένων αεροπορικών δικτύων" σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης.

Από τη χειμερινή περίοδο του 2010 δύο νέες αεροπορικές γραμμές Αθήνα-Πεκίνο και Αθήνα-Σαγκάη θα εκτελούνται καθημερινά από την AEGEAN AIRLINES βάσει συμφωνιών κοινού κώδικα με την AIR CHINA, στο πλαίσιο της συμμαχίας Star Alliance που υπάρχει. Οι δύο αυτές γραμμές θα έχουν ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο και άμεση μετεπιβίβαση για την Αθήνα.

"Είναι η πρώτη φορά που οι ενδιάμεσοι σταθμοί στην αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Κίνα είναι αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η μετεπιβίβαση ή το απλό stop over του αεροσκάφους θα γίνεται σε δυο μεγάλα και σημαντικά ευρωπαϊκά αεροδρόμια" πρόσθεσε.

Το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα-Τόκιο θα ενεργοποιηθεί κατά τη χειμερινή περίοδο το 2010 και θα εκτελείται καθημερινά με πτήσεις της Aegean Airlines βάσει επίσης του κοινού κωδικού. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Επίσης με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, θα υπάρξει για πρώτη φορά η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την Οσάκα η οποία θα εκτελείται επίσης καθημερινά από την Aegean Airlines βάσει των συμφωνιών του κοινού κώδικα και με τους δυο ενδιάμεσους σταθμούς. Δηλαδή τον έναν ή τον άλλον.

"Ως προς τις υπερατλαντικές πτήσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις διακρατικές συμφωνίες παρουσιάζουν οι πόλεις με μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων της διασποράς. Για το λόγο αυτό η Olympic Air και η Aegean Airlines έχουν αναλάβει την κάλυψη των γραμμών Αθήνα-Τορόντο και Αθήνα-Μόντρεαλ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται βάσει συμφωνιών κοινού κωδικού με ξένες αεροπορικές εταιρείες και έχουν ανακοινωθεί ποιες είναι αυτές" συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10