Αυξημένα κατά 5% τα slots  στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Με αισιοδοξία για τον τουρισμό αναμένεται η νέα χρονιά στη Ρόδο, καθώς αυξάνονται τα μηνύματα που δείχνουν ότι θα εξελιχθεί αρκετά ικανοποιητικά και το 2018.

Απτό παράδειγμα αποτελούν και οι χρονοθυρίδες των αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο της Ρόδου, τα γνωστά slots, που δείχνουν τον προγραμματισμό που υπάρχει για το νησί μας την επόμενη χρονιά.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία παρατηρείται μία αύξηση στα slots που κυμαίνεται από 4% έως 5%, και είναι ενδεικτικό της καλής πορείας που θα έχει το τουριστικό ρεύμα την επόμενη χρονιά.

Βέβαια όπως τόνισε τα στοιχεία αυτά δεν είναι και τα τελικά καθώς οι ακριβείς ώρες εξυπηρέτησης των πτήσεων για τις αεροπορικές εταιρίες, θα οριστικοποιηθούν περί τα τέλη Ιανουαρίου, όταν γίνει και η καταβολή των χρημάτων προς τη Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Τότε θα ξέρουμε με βεβαιότητα ποιές και πόσες πτήσεις θα κρατήσουν οι εταιρίες για τη Ρόδο οι οποίες θα καταλήξουν σε αυτές με βάση τη ζήτηση που θα σημειωθεί.

 Σε κάθε περίπτωση πάντως ακόμα και αν δε διατηρηθούν στα συγκεκριμένα επίπεδα της αύξησης, θα είναι αρκετά κοντά σε αυτά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθώς με βάση τις ενδείξεις δεν αναμένεται μεγάλη διαφορά.