Σαν το γεφύρι της Άρτας το έργο ανάπλασης του Ροδινιού

Σαν το γεφύρι της Άρτας το έργο ανάπλασης του Ροδινιού

Σαν το γεφύρι της Άρτας το έργο ανάπλασης του Ροδινιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1020 ΦΟΡΕΣ

Συζητήθηκε το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Σε ήρεμους ρυθμούς κύλησε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για το 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη που έπρεπε να περάσουν και αρκετές απουσίες λόγω των ημερών.

Καταρχήν, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Σώμα η υποβολή σε πρόγραμμα πρότασης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου της επισκευής του κτιρίου στο παλαιό νοσοκομείο για τη μεταστέγαση υπηρεσιών του Δήμου.

Η πρόταση θα υποβληθεί στην πρόσκληση «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» στον άξονα προτεραιότητας 03 «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Σημειώνεται ότι προτάσεις θα υποβληθούν από όλη τη χώρα, δηλαδή το μέτρο είναι ανταγωνιστικό και η χρηματοδότηση που μπορεί να πάρει ο Δήμος ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, καταρχήν αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο σήμερα και είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία εργολαβία που εκτελείται με ίδιους πόρους του Δήμου.

Όσο για την προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί με την Περιφέρεια, αυτή έληξε λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Δήμος με το ΙΚΑ. Μάλιστα, από το 1 εκατομμύριο ευρώ που ήταν η χρηματοδότηση απορροφήθηκαν ελάχιστα χρήματα.

Από πλευράς μειοψηφίας, καταρχήν, θετική ήταν η ψήφος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του κ. Στράτου Καρίκη.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ, κ. Γιώργος Υψηλάντης, χαρακτήρισε το έργο στο κτίριο αυτό…της Άρτας το γεφύρι καθώς, όπως είπε, πρόκειται για μία ιστορία που έρχεται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και σέρνεται ακόμη.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δεν είναι και τόσο αισιόδοξος ότι θα γίνει κάτι άμεσα αφού οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Όσο για το έργο αυτό καθ’ αυτό, ο κ. Υψηλάντης είπε ότι θα λύσει κάποια λειτουργικά ζητήματα ωστόσο δεν έχει αναπτυξιακή διάσταση και αναρωτήθηκε τι θα προσφέρει στη δυναμική ανάπτυξη της πόλης.

Πάντως, είπε ότι επί της ουσίας δεν έχει αντίρρηση να το ψηφίσει η παράταξή του, απλά έθεσε τον προβληματισμό του.

Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε ότι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή ήταν ένα δώρο στο Δήμο και αναφέρθηκε στο πως μπορεί να αλλάξει η χρήση των κτιρίων του Δήμου, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του αλλά και στην καλύτερη λειτουργία της πόλης. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή, εικοσιτέσσερις πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι ζητούν γραφείο και εφόσον υπάρξει μετεγκατάσταση υπηρεσιών του Δήμου στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό κάποια από τα κτίρια που χρησιμοποιεί τώρα.

Αναφέρθηκε, ακόμη, και σε ευκαιρίες για την αξιοποίηση ακινήτων που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο δεν τελεσφόρησαν.

Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι απουσίαζε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάκης Πότσος.

Για το Ροδίνι
Εκτός ημερησίας διατάξεως έθεσε ο Δήμαρχος το θέμα της έγκρισης της μελέτης και του καθορισμού εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης και της ανάδειξης του πάρκου του Ροδινιού. Όπως ενημέρωσε το Σώμα, είχε ανοίξει ένα μέτρο για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς και ο Δήμος κατέθεσε πρόταση για 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τότε, η Διαχειριστική Αρχή έκανε αποδεκτή την πρόταση μέχρι όμως 560 χιλιάδες ευρώ, εξαιρώντας το δρόμο που διέρχεται το πάρκο περιμετρικά και η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να την πείσει για να ενταχθεί και αυτός. Σημειώνεται ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει παρεμβάσεις στο δρόμο αυτό αφού υπάρχουν ζητήματα που έχει λόγο η αρχαιολογική υπηρεσία.

Εκτός από αυτό, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, πριν από δεκαπέντε ημέρες τους ενημέρωσαν από τη Διαχειριστική Αρχή ότι υπήρξε μία αστοχία που είχε να κάνει με ένα υποέργο για το κλάδεμα των δέντρων το οποίο έπρεπε να περιλαμβάνεται στην πρόταση και έτσι ζητήθηκε η έγκριση της τροποποίησής της από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και την ενέκρινε ομόφωνα.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη