Γ. Χατζημάρκος: “Εύχομαι να παραμείνουμε τα νησιά της δημιουργικότητας”

Γ. Χατζημάρκος: “Εύχομαι να παραμείνουμε  τα νησιά της δημιουργικότητας”

Γ. Χατζημάρκος: “Εύχομαι να παραμείνουμε τα νησιά της δημιουργικότητας”

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Το μήνυμα του περιφερειάρχη για το 2018 βαθιά πολιτικό και με σαφείς αναφορές στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας

Από έντονα πολιτικά μηνύματα, χαρακτηρίστηκε και το φετινό εορταστικό μήνυμα που απηύθυνε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στην τελευταία συνάντησή του με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Ρόδου, για τη χρονιά που φεύγει.

Παρουσία περιφερειακών συμβούλων και συνεργατών του ο κ. Χατζημάρκος αντάλλαξε ευχές με τους δημοσιογράφους για το νέο έτος, μίλησε για όσα τον πλήγωσαν αλλά και για όσα ένιωσε υπερήφανος, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το σθένος και τον πολιτισμό των νησιωτών.

Η ευχή του περιφερειάρχη ήταν και το 2018 να συνεχίσουμε να είμαστε τα νησιά της δημιουργικότητας, οι πρωτοπόροι αυτής της χώρας, οι πρωταθλητές όπως συχνά αποκαλεί τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, το περήφανο και υπέροχο αρχιπέλαγος όπως το χαρακτήρισε χτες…

Ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα, όμως υποσχέθηκε ότι ως περιφερειάρχης θα συνεχίσει με τους συνεργάτες του το έργο της περιφερειακής αρχής μακριά από το ψέμα και την παραπλάνηση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και στις επόμενες εκλογές η παράταξή του θα είναι και πάλι νικήτρια.
Τέλος δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει η πολιτική… καταφύγιο ώστε μέσα από συλλογικές προσπάθειες να έρθει η αλλαγή σε ότι ζούμε σήμερα στον τόπο μας.

«Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο 2017 όπως δύσκολα ήταν και όλα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας τόσο αφελής ή και αιθεροβάμων που να πιστεύει ότι οι δυσκολίες έμειναν πίσω… Δυστυχώς για το λαό που έχει υποφέρει τόσα όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα χρόνια και περιμένουμε ένα 2018 στο οποίο ο καθένας μπαίνει με άλλα στοιχήματα και ειδικά αυτοί που είναι στην πολιτική μπαίνουν με τα δικά τους στοιχήματα που για άλλους είναι προσωπικά και για άλλους συλλογικά» ξεκίνησε στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής: «Η συλλογικότητα είναι ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο το τελευταίο διάστημα και εγώ κλείνοντας το 2017 λέω το εξής: ποιο είναι το πρώτο για το οποίο αισθάνομαι καλά; Γιατί υπάρχουν πολλά για τα οποία δεν αισθάνομαι καλά. Αισθάνομαι καλά γιατί στην πολιτική μπήκαμε και ειδικά εγώ με στόχο να μην κάνουμε πολιτική όπως αυτή που βίωνα. Και το 2017 είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία εισέπραξα ότι η σχέση με την κοινωνία είναι μία σχέση που περιλαμβάνει εμπιστοσύνη.

Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για όσους ασχολούνται με την πολιτική, ότι η κοινωνία παίρνει συνέχεια αποστάσεις από τους πολιτικούς και από την πολιτική. Αυτό είναι ένα χάσμα το οποίο ή το καλύπτεις ή σε σέρνει στο τέλμα και το τέλμα συνεχίζεται γιατί η λύση στα προβλήματα που έχουμε σήμερα θα έρθει μέσα από συλλογικές προσπάθειες.

Το 2017 εισπράξαμε ως περιφερειακή αρχή όλο αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε, δηλαδή να κάνουμε μία πολιτική χωρίς καθόλου στοιχεία που δηλητηριάζουν αυτή τη σχέση. Και το κύριο στοιχείο που δηλητηριάζει αυτή τη σχέση είναι η παραπλάνηση και το ψέμα.

Κάνουμε πολιτική με έναν πολύ σκληρό τρόπο και η πολιτική μας χαρακτηρίζεται ως σκληρή από τους πονηρούς ακριβώς γιατί δεν έχει μέσα… ωραιοποίηση, παραπλάνηση και ψέματα. Το να κάνεις σήμερα πολιτική στην Ελλάδα χωρίς να λές ψέματα είναι ένα πείραμα.

Αυτό το πείραμα εδώ πηγαίνει εξαιρετικά καλά και το εισέπραξα το 2017 τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Σε ότι αφορά τους επιμέρους στόχους νομίζω ότι οι περισσότεροι στόχοι επιτεύχθηκαν. Αυτοί έχουν να κάνουν με δείκτες και χρηματικές εισροές, απορροφήσεις… Οι πόροι που φέραμε είναι πόροι ρεκόρ, δεν έχουν ξανάρθει σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο…»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε για την αποπεράτωση και λειτουργία του φράγματος Γαδουρά, ενώ στάθηκε και στο θέμα της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για πολλά νησιά, κάνοντας λόγο για… πολιτική οπισθοχώρηση. «Ειδικά για το νησί της Ρόδου, κλείσαμε το έργο του φράγματος Γαδουρά και το έργο που εξαγγείλαμε για την προσθήκη φωτισμού στο οδικό δίκτυο έχει δημοπρατηθεί. Τα μεγάλα θέματα πήγαν πολύ καλά…Μάλιστα όπως είπα σήμερα το πρωί και σε μία συνέντευξή μου στον Κώστα Σαμιωτάκη και το 2020 να τελειώναμε το φράγμα γιατί και τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσουμε, πάλι συγχαρητήρια θα μας έδινε η κοινωνία, καθώς δεν περίμενε κανείς ότι θα τελείωνε ποτέ αυτό το φράγμα… Κοιτάμε μπροστά στο 2018 να κάνουμε την πολιτική ….καταφύγιο, ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα, πολύ φιλόδοξο που είναι και ο πιο φιλόδοξος στόχος. Γιατί αν δε γίνει καταφύγιο η πολιτική δεν ξέρω από ποιες άλλες συλλογικές προσπάθειες θα έρθει η αλλαγή σε ότι ζούμε σήμερα στον τόπο μας.
Εύχομαι υγεία γιατί χωρίς αυτήν κανέναν άλλο στόχο δεν μπορείς να πιάσεις. Tα νησιά έχουν πάνω τους πολύ μεγάλο βάρος, να διατηρήσουν τη θέση του πρωταθλητή και τον πρωταθλητισμό που κάνουν όχι μόνο για το καλό των νησιωτών αλλά και όλης της χώρας. Εμείς θα συνεχίσουμε όσο και αν δεν αναγνωρίζεται αυτό και στη χώρα μας δεν αναγνωρίζεται και αυτό είναι μέσα σε εκείνα που μου έδωσαν λύπη. Τα νησιά οπισθοχώρησαν πολιτικά με την έννοια ότι απώλεσαν οριστικά το 2017 ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ρυθμίσεων που τα αφορούσαν και αναφέρομαι στο θέμα του ΦΠΑ.

Το 2018 θα πρέπει να δείξουμε ότι όλο αυτό το κυνηγητό, το αντιλαμβανόμαστε, γιατί όσο παραμένουμε ένας τόπος… μαλθακός που υπομένει όλα τα χτυπήματα με μία στωικότητα και έναν πολιτισμό που μας κάνει περήφανους πολιτισμικά αλλά όχι περήφανους ως προς τα αποτελέσματά του, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Οι μάχες χάθηκαν στο κέντρο, στην Αθήνα και κανείς δεν μπορεί να ζητά από την τοπική αυτοδιοίκηση να σηκώσει το σταυρό σε όλα τα επίπεδα. Περιμένουμε το 2018, να ωριμάσουν πολιτικές τις οποίες έχουμε εφαρμόσει τα δύο προηγούμενα χρόνια και έχουν να κάνουν με την οικονομία των νησιών μαζί με τις πολιτικές που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Κατά τον περιφερειάρχη χρειαζόμαστε πίστη και αυτοπεποίθηση στην περιφερειακή συνείδηση με απτά αποτελέσματα αυτά που κατάφεραν τα νησιά μετά το προσφυγικό. «Ο πρωταθλητισμός που κάναμε στον τουρισμό το 2016 και 2017 δεν ήταν αναμενόμενος γιατί καμία περιοχή στον κόσμο δεν έφερε πρωτιές μετά από προσφυγικό. Απαιτήθηκε για αυτό πολύ σκληρή δουλειά. Στο τεχνικό μας πρόγραμμα ωριμάζουν έργα και μελέτες που έτρεξαν τα προηγούμενα δύο χρόνια ενώ σε επίπεδο πολιτικών πρωτοβουλιών προχωρούν σε θέματα υγείας και παιδείας.

Χρειαζόμαστε περισσότερη πίστη και αυτοπεποίθηση στους εαυτούς μας, περιφερειακή συνείδηση, να έχουμε έναν ενιαίο λόγο, και ξεχνώντας τι μπορεί να μας χωρίζει, ποντάρουμε επενδύουμε μόνο στο κοινό μέλλον που έχουμε.
Εύχομαι να παραμείνουμε τα νησιά της δημιουργικότητας, νησίδες και νησιά δημιουργικότητας μέσα σε ένα πέλαγος μιζέριας!» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου  στον περιφερειάρχη
Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου στον περιφερειάρχη
Ο Γ. Χατζημάρκος άκουσε τα κάλαντα  και από τους Ολυμπίτες
Ο Γ. Χατζημάρκος άκουσε τα κάλαντα και από τους Ολυμπίτες

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη