Να διορθωθούν λάθη για την χορήγηση κοινωνικού μερίσματος ζητούν οι αστυνομικοί

Να διορθωθούν λάθη για την  χορήγηση κοινωνικού  μερίσματος ζητούν οι αστυνομικοί

Να διορθωθούν λάθη για την χορήγηση κοινωνικού μερίσματος ζητούν οι αστυνομικοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Να συμπεριληφθούν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα νησιά στις διαδικασίες για την χορήγηση του ειδικού κοινωνικού μερίσματος, ζητούν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου με επιστολή τους στον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και το υπουργείο Οικονομικών.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε την ορθή κυβερνητική απόφαση για την εφάπαξ καταβολή, ειδικού πρόσθετού κοινωνικού μερίσματος έτους 2017 σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών περιοχών, η οποία εμπράκτως αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Την συγκεκριμένη αποζημίωση δικαιούνται τον σύνολο των συναδέλφων μας που υπηρετούν στις πολύπαθες αυτές περιοχές. Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Αστυνομικών δεν κατάφερε να υποβάλει την σχετική αίτηση καθώς ως προϋπόθεση για την απόδειξη του μονίμου της διαμονής ήταν η υποβολή της φορολογικής δήλωσης στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου με αποτέλεσμα να απορρίπτονται από το σύστημα το οποίο δεν τους επέτρεπε την υποβολή.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το σύνολο των Αστυνομικών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές δεν κατάγονται από αυτές και η παραμονή τους εκεί είναι κατά μέσο όρο για δύο με τρία χρόνια. Είναι λογικό λοιπόν οι περισσότεροι να επιλέγουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις στους τόπους καταγωγής τους έως ότου οριστικοποιηθεί ο τόπος διαμονής τους. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαμένουν μόνιμα στα ακριτικά νησιά που υπηρετούν.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να παρακάμψουν αυτά τα τεχνάσματα τα οποία εξαιρούν τους Αστυνομικούς και τους αντιμετωπίζουν σαν πολίτες β΄ κατηγορίας.

Υπενθυμίζοντας τους ότι, ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και απαιτούμε αναγνώριση!»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία