Αρκετές πινακίδες επιβατικών οχημάτων και δικύκλων κατατέθηκαν στην Κάλυμνο

Αυξημένη είναι η προσέλευση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) στην Χώρα Καλύμνου, για την επιστροφή πινακίδων οχημάτων και δικύκλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr αναμένεται ο τελικός συνολικός αριθμός  των πινακίδων οχημάτων και δικύκλων που κατατέθηκαν  το 2017, να είναι μεγαλύτερος  από τα προηγούμενα χρόνια.
Μέχρι χθες το πρωί 3 Ιανουαρίου  2018, έχουν κατατεθεί στο ΓΕΦ Καλύμνου 308 πινακίδες επιβατικών οχημάτων (ΙΧΕ) και 234 δικύκλων.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης πινακίδων, αφού συνήθως η πλειονότητα των ιδιοκτητών που έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν τις πινακίδες, το αφήνουν για την τελευταία στιγμή.

Να σημειώσουμε ότι στον αριθμό των πινακίδων που έχουν κατατεθεί δεν περιλαμβάνονται, οι πινακίδες από ενοικιαζόμενα οχήματα που έχουν ακινητοποιηθεί κατά την χειμερινή περίοδο. Επίσης δεν περιλαμβάνονται  φορτηγά και μεγάλων οχήματα που οι πινακίδες τους επιστρέφονται στο Γραφείο Συγκοινωνιών.
Η οικονομική κρίση έχει εξαναγκάσει αρκετούς κατόχους οχημάτων αλλά και  δικύκλων, στα πλαίσια περιορισμού των εξόδων τους, να προχωρήσουν στην απόσυρσή τους, προσωρινή ή οριστική.