Σε αρκετές τουριστικές εκθέσεις  θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με καλές ενδείξεις για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, ξεκίνησε η νέα χρονιά, καθώς από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2018, τα μηνύματα που υπάρχουν μας επιτρέπουν να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι.

Μάλιστα επιχειρηματίες του κλάδου στο νησί μας από τη συνεργασία που είχαν με μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, διαπίστωσαν ότι η Ρόδος αρχές Ιανουαρίου βρίσκεται δυναμικά μέσα στο πλάνο τους, και αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο που να το ανατρέψει, τότε θα έχουμε μία αποδοτική τουριστική περίοδο.

Οι προκρατήσεις παρουσιάζουν θετικό πρόσημο και αν αυτοί οι ρυθμοί συνεχιστούν μέχρι και το Μάρτιο ή τον Απρίλιο που ολοκληρώνονται οι κρατήσεις τότε το 2018 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά, με δεδομένο ότι αύξηση σε ποσοστό 5% παρατηρείται μέχρι στιγμής και στα slots των αεροπορικών εταιριών.

 


Μάλιστα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η μεγάλη ανταγωνίστρια, η Τουρκία παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ακόμα και με προσφορές, δεν έχει τις επιδόσεις που θα επιθυμούσε, αν και τα πράγματα πάνε καλύτερα από πέρσι και αυτό οφείλεται στη ρευστή πολιτική κατάσταση και την αστάθεια που επικρατεί στη χώρα, χαρακτηριστικά που δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία στους τουρίστες.

Η στόχευση της ΠΝΑΙ για το 2018
Την ίδια στιγμή η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου με την έλευση της νέας χρονιάς ξεκινά την υλοποίηση του σχεδίου τουριστικής προβολής και προώθησης των νησιών που καταρτίστηκε για το 2018, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Road Shows και Workshops.

Μάλιστα προχωρά σε δυναμικές δράσεις προβολής, ιδιαιτέρως στις τρεις κυριότερες χώρες προέλευσης τουριστών στη χώρα (Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία).

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν την εκθεσιακή παρουσία της με περίπτερα που καλύπτουν τις ανάγκες των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και κυρίως των νησιών της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου, προορισμοί οι οποίοι είναι ένα τεράστιο brand name και ως επί το πλείστον αποτελούν το έναυσμα για τους ξένους επισκέπτες ώστε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Η περιφέρεια θα συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ΙΤΒ, ΜΙΤΤ και WTM και δεδομένης της αυξημένης ανάγκης για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και προβολή των νησιών στη Γερμανική, Ρωσική και Βρετανική τουριστική αγορά αλλά και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, καθώς αυτές οι διοργανώσεις αποτελούν τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις πανευρωπαϊκά, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ως επίσημος εκθέτης, με δικό της εκθεσιακό χώρο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες διεθνείς εκθέσεις, η Περιφέρεια θα συμμετέχει είτε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, είτε ως επίσημος εκθέτης αλλά με σαφώς μικρότερους εκθεσιακούς χώρους και περιορισμένο προϋπολογισμό εν συγκρίσει με τις τρεις παραπάνω εκθέσεις.

Τέλος, σε χώρες που κρίνεται απαραίτητο, η Περιφέρεια θα διοργανώσει μια σειρά από θεματικά Road Shows σε σημεία αυξημένης ροής κόσμου, όπως εμπορικά κέντρα ή κεντρικά σημεία σε μεγάλες πόλεις με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Επίσης, στα σημεία αυτά θα υπάρξουν και συναντήσεις με τους κυριότερους Tour Operators των αντίστοιχων αγορών.

Ήδη έχει καταρτιστεί ένας ενδεικτικός κατάλογος των εκθέσεων, Road Shows και Workshops για το 2018 ενώ τονίζεται ότι η Περιφέρεια ενδέχεται να λάβει μέρος και σε επιπλέον εκθέσεις, Road shows και Workshops  σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες εντός του έτους.

Οι εκθέσεις είναι οι εξής:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΒΟΟΤ (Ντίσελντορφ, 20-28 Ιανουαρίου 2018)
ΒΕΛΓΙΟ: SALON DES VACANCES (Βρυξέλλες, 1-4 Φεβρουαρίου 2018)
ΙΣΡΑΗΛ:  ΙΜΤΜ (Τελ Αβίβ, 6-7 Φεβρουαρίου 2018)
ΙΤΑΛΙΑ : BIT ( Μιλάνο, 11-13 Φεβρουαρίου 2018 )
ΣΟΥΗΔΙΑ:  World Panorama Festival (Στοκχόλμη, 16-18 Φεβρουαρίου 2018)
ΣΕΡΒΙΑ : IFT (Βελιγράδι, 22-25 Φεβρουαρίου 2018)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ:  ΙΤΒ  (Βερολίνο, 7-11 Μαρτίου 2018)


ΡΩΣΙΑ : MITT (Μόσχα, 13-15 Μαρτίου 2018)
ΓΑΛΛΙΑ:  Salon Mondial du Tourisme (Παρίσι, 15-18 Μαρτίου 2018)
DUBAI:  ARABIAN TRAVEL MARKET (DUBAI, 22-25 Απριλίου 2018)
Η.Π.Α. : PANORAMA GREECE – (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ :Tour Natur (Ντίσελντορφ, 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2018)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: TRAVEL CONNEXION 2018 (THOMAS COOK)
ΑΓΓΛΙΑ: WTM (Λονδίνο, 5-7 Νοεμβρίου 2018)
ΕΛΛΑΔΑ:  Philoxenia  (Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2018)
ΠΟΛΩΝΙΑ:  Grecka Panorama (Βαρσοβία, Δεκέμβριος 2018)
ΕΛΛΑΔΑ: Greek Tourism Expo ( Αθήνα, Δεκέμβριος 2018)
ΕΛΛΑΔΑ:  Ergo Marathon Expo (Αθήνα)
Η.Π.Α. : MIAMI CRUISE
ΕΛΛΑΔΑ: Greek Travel Show – Αθήνα

Τα workshops στα οποία θα πάρει μέρος η περιφέρεια είναι τα εξής:
Greek Tourism Workshop, Τζέντα-Σαουδική Αραβία
Greek Tourism Workshop, Άμπου Ντάμπι-ΗΑΕ
Greek Tourism Workshop, Αμμάν-Ιορδανία
Greek Tourism Workshop, Βηρυτός-Λίβανος