Δεν παραχώρησε αίθουσα η Fraport για την παιδική γιορτή!

Δεν πραγματοποιήθηκε φέτος στο αεροδρόμιο της Ρόδου η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, μετά από την άρνηση της Fraport να παραχωρήσει την αίθουσα στην οποία επρόκειτο να διοργανωθεί, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συλλόγων στους οποίους υπάγονται οι εργαζόμενοι του «Διαγόρας», οι οποίοι σε κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για προσχηματική απάντηση, καθώς η γιορτή ήταν πλέον θεσμός και κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν στο αεροδρόμιο χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως επισημαίνουν αρνητική ήταν η απάντηση και για εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν, σε σημείο να θέτουν το ερώτημα αν τελικά η άρνηση οφειλόταν σε οικονομικούς λόγους.

Πάντως οι σύλλογοι υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για αδιανόητη και χωρίς ουσιαστικό λόγο άρνηση την οποία χαρακτηρίζουν αντισυναδελφική, η οποία μάλιστα προέρχεται από τη μέχρι πρότινος αερολιμενάρχη Ρόδου Ξανθή Κριτσινέλια που σήμερα εργάζεται στη Fraport και είναι υπεύθυνη για την ομάδα των περιφερειακών αεροδρομίων στα οποία ανήκει και το Διαγόρας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν, εκείνη έδινε πάντα την άδειά της στο αίτημα των συλλόγων για να γίνει η παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή όταν ήταν αερολιμενάρχης ενώ και η ίδια που διετέλεσε πρόεδρος στον τοπικό σύλλογο εργαζομένων της ΥΠΑ, κατέθετε το  αντίστοιχο αίτημα και στη συνέχεια διοργάνωνε τη γιορτή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εργαζομένων αεροναυτιλίας ΚΑΡΔ Αντώνης Ελευθεριάδης και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εργαζομένων της ΥΠΑ ΚΑΡΔ Φώτης Λουλουδάκης αναφέρονται τα εξής:

“Μετά λύπης μας, σας ενημερώνουμε για την ακύρωση της ετήσιας χριστουγεννιάτικης εορτής για τα παιδιά των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά την άρνηση της FRAPORT να εγκρίνει την παραχώρηση της αίθουσας στην οποία επί δεκαετίες πραγματοποιείται η εκδήλωση, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Οι προσχηματικές προφορικές απαντήσεις στο γραπτό αίτημά μας και η παγερή τελικά άρνηση εκ μέρους της εταιρίας μας κάνουν να αναρωτιόμαστε εάν πραγματικά θεωρεί ως πρόβλημα ασφαλείας τα παιδιά των εργαζομένων (βρέφη, παιδιά και εφήβους) που θα εισέρχονταν σε ελεγχόμενο χώρο, αλλά οριοθετημένο, με τη συνοδεία των εργαζομένων και κατόπιν άδειας και ελέγχου ή απλά δεν έχει κανένα άλλο σκοπό παρά την επίτευξη των οικονομικών της στόχων. Αντίστοιχη αντιμετώπιση υπήρξε και στις εναλλακτικές που προτάθηκαν ακολούθως, ώστε η γιορτή να πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Πύργου.

Το παγερό όχι που ακούσαμε μας άφησε άναυδους και γεμάτους ερωτηματικά. Ειδικά όταν αυτό το όχι σύμφωνα με προφορική ενημέρωση προερχόταν από την υπεύθυνη της ομάδας που ανήκει και το αεροδρόμιο της Ρόδου, κ. Ξανθής Κριτσινέλια, η οποία βέβαια και για όσα χρόνια εκτελούσε χρέη αερολιμενάρχη δεν είχε φέρει ποτέ αντίρρηση σε αντίστοιχο αίτημα. Φυσικά ξέχασε και την περίοδο, όπου ως πρόεδρος του Δ.Σ. των εργαζομένων ΥΠΑ Ρόδου αιτούνταν στον εκάστοτε τότε αερολιμενάρχη Ρόδου την πραγματοποίηση της γιορτής και ακολούθως τη διοργάνωνε. Αδιανόητη και χωρίς πραγματικό λόγο αντισυναδελφική και αντικοινωνική άρνηση.  Ε

κ μέρους των πεντάχρονων εγκληματιών και τρομοκρατών σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας που ακυρώσατε και αρνηθήκατε να επιτρέψετε να γίνει μια παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή, όπου ο Άγιος Βασίλης θα μοίραζε δώρα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους μέσα σε πνεύμα αγάπης.
Καλή χρονιά και σας ευχόμαστε κάθε “επιτυχία”.