Λιγότερα αμνοερίφια φέτος στα σφαγεία

Μικρότερες σε σχέση με πέρσι ήταν οι ποσότητες αμνοεριφίων και χοίρων που σφάγησαν στο σφαγείο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο για τις ανάγκες της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» φέτος σφάγησαν 25 βοοειδή έναντι 28 πέρσι, 486 μεγάλοι χοίροι έναντι 612 πέρσι,  367 χοίροι γάλακτος έναντι 502 πέρσι και τέλος 157 αμνοερίφια έναντι 248 πέρσι. 

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος λειτουργίας του σφαγείου, περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης οι εγκαταστάσεις του στη Ρόδο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και προσέφερε τις υπηρεσίες του χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Μάλιστα επεσήμανε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του σφαγείου απασχολήθηκαν και την Πρωτοχρονιά για να εξυπηρετήσουν τους κτηνοτρόφους αλλά και να καλύψουν τη ζήτηση που υπήρχε.

Αναφερόμενος στις ποσότητες των κρεάτων δήλωσε ότι πέρσι ήταν περισσότερες καθώς λόγω της απεργίας των ναυτικών δεν ήταν δυνατό να γίνουν προμήθειες και εισαγωγές από άλλες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα η ζήτηση στις γιορτές να καλυφθεί αναγκαστικά από την ντόπια παραγωγή.