Όχι για τη μονάδα καύσης βιορευστών

Όχι για τη μονάδα καύσης βιορευστών

Όχι για τη μονάδα καύσης βιορευστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Δημοσιεύθηκε χτες στο «Διαύγεια» η απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για το θέμα που αφορούσε τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στην περιοχή της Δαματριάς για λογαριασμό της «Γ. ΧΑΣΤΑΛΗΣ &ΣΙΑ ΟΕ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνα αρνητική, καθώς βασίστηκε στην αρνητική εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης της περιφέρειας και συγκεκριμένα της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού, αναφορικά με την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας.

Οι υπηρεσίες έκριναν ότι σε πολλά σημεία της η μελέτη για τη λειτουργία της μονάδας ήταν ανεπαρκής και δεν πληρούνταν οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι νόμοι. Σημειώνεται ότι την τελική απόφαση για τη δημιουργία της ή όχι θα λάβει η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου που θα εξετάσει το θέμα.

Όπως είναι γνωστό με το θέμα ασχολήθηκε τον περασμένο χρόνο και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, σε συνεδρίαση του οποίου έγινε παρουσίαση από τους επενδυτές της πρότασής τους, ενώ πολλά μέλη του σώματος όπως και κάτοικοι της περιοχής τάχθηκαν κατά της λειτουργίας της μονάδας στη Δαματριά, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης που έχει ήδη δεχτεί η περιοχή από διάφορες οχλούσες δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών