Ένας 14χρονος έπιασε τον σταυρό στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου! (βίντεο και φωτορεπορτάζ)

Ο μόλις 14 ετών Θύμιος Χρήστος ήταν αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, σήμερα το πρωί.

Την τελετή των Θεοφανείων που πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που προηγουμένως είχαν παρευρεθεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη, χοροστατούντος του πατέρα Χρήστου Σιάνα.

Πολλά ήταν επίσης τα καΐκια που συμμετείχαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, υπό τον άγρυπνο βλέμμα σκάφους του Λιμεναρχείου και ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε ότι ακόμα και μικρά παιδιά ήταν πάνω στις βάρκες, αψηφώντας το κρύο.

Αρκετοί ήταν οι νεαροί που βούτηξαν φέτος για να πιάσουν το σταυρό, ανάμεσα τους και κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και μια γυναίκα.

Ο πατέρας Χρήστος, ως είθισται άφησε να πετάξει συμβολικά ένα λευκό περιστέρι και στη συνέχεια έριξε τον σταυρό. Αμέσως βούτηξαν από το καΐκια αρκετοί τολμηροί συμπολίτες μας στα παγωμένα νερά του λιμανιού, αλλά το σταυρό έπιασε ο 14χρονος Θύμιος Χρήστος. Αμέσως άναψαν φωτοβολίδες στα καΐκια, δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα, όπως κάθε χρόνο

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο 14χρονος είπε ότι ήταν η δεύτερη φορά που βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό, γιατί ήθελε να το κάνει και δήλωσε περήφανος.