Τα μαύρα τους τα χάλια έχουν οι δρόμοι στο χωριό της Αρνίθας

Την παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Ν. Σαντορινιού για την αποκατάσταση των δρόμων της Αρνίθας ζητά ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γ. Μανουσάκης.

Σε επιστολή που του έστειλε, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Κύριε Υφυπουργέ,
Με το παρόν έγγραφο, θα ήθελα να σας εκφράσω τόσο την προσωπική όσο και των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Αρνίθας, δυσαρέσκεια, σχετικά με την ανταπόκριση του δήμου στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας σε ό,τι αφορά τις σοβαρές βλάβες που υπάρχουν στους δρόμους εντός της κοινότητας.

Οι παραπάνω δρόμοι έχουν να συντηρηθούν πάνω από 20 χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά σημεία όπου έχουν δημιουργηθεί ρωγμές. Σε αρκετά σημεία δε, οι ρωγμές είναι τόσο  μεγάλες που έχουν δημιουργηθεί ανισόπεδα τμήματα στο οδόστρωμα.

Συνέπεια όλων αυτών, είναι η έκθεση συνεχώς σε κίνδυνο της ασφάλειας των μόνιμων και μη, πολιτών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υπέργηροι και μικρά παιδιά (τα παιδιά, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και το καλοκαιρι) και όπως π.χ. κάποιες κυρίες άνω των 80 ετών, έπεσαν εκ των οποίων η μία έσπασε το χέρι και η άλλη το ισχίον της...

Η δημοτική αρχή από την έναρξη του Καποδιστριακού πρώην δήμου νότιας Ρόδου έως και σήμερα, αν και είχε λάβει γνώση είτε βάσει εγγράφων μας, είτε προφορικών εκκλήσεων, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ (ούτε ένα μέτρο δρόμου δεν έχει φτιαχτεί) στο ως άνω σοβαρό πρόβλημα αν και σε όλα τα υπόλοιπα χωριά έχουν διορθωθεί οι βλάβες ή ακόμα έχουν γίνει και πλακοστρώσεις.
Με την παρούσα λοιπόν, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως επιληφθείτε του ως άνω σοβαρού θέματος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο Πρόεδρος
Μανουσάκης Γεώργιος».