Τι προβλέπει η απόφαση για τα καταστήματα τις Κυριακές

Στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικότερα αναφέρονται στην απόφαση τα εξής: 
«Επιτρέπουμε  την  προαιρετική  λειτουργία   των Εμπορικών   Καταστημάτων στις  Περιφερειακές  Ενότητες  Δωδεκανήσου, για  το  διάστημα   από 01  Απριλίου  έως   31  Οκτωβρίου   εκάστου  έτους   ως  εξής:

1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ
Α) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου που ορίζεται από τις οδούς:
Ακτή Κανάρη, Ακτή Μιαούλη, Καλύμνου, Λέρου, Κω, Γεωργίου Παπανικολάου, Σάββα Νικολάου, Πλ. Ελευθερίας,  Εθνάρχου Μακαρίου, 25ης Μαρτίου, Αμερικής, Δημ. Θέμελη, Γρ. Λαμπράκη, Αμμοχώστου, Λοχαγού Φανουράκη, Αλ. Διάκου, Ερυθρού Σταυρού,  Παπαλουκά. Επίσης από την Πλατ. Ελευθερίας στο ύψος του Λιμεναρχείου και οι Παπάγου, Αβέρωφ Γαλλίας (έως νούμερο 30 – δεξιά – & νούμερο 19 – αριστερά – ) και πίσω μέχρι την Πλατ. Ελευθερίας, ώστε να περικλείονται τα καταστήματα της Νέας Αγοράς.

Β) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός οικισμού σε:
Τοπική Κοινότητα Μασάρων,Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου,  Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας, Τοπική Κοινότητα Μονολίθου, Τοπική Κοινότητα Σιάνων, Τοπική Κοινότητα Αρχιπόλεως, Τοπική Κοινότητα Απόλλωνα, Τοπική Κοινότητα Διμυλιάς, Τοπική Κοινότητα Καλαβάρδα, Τοπική Κοινότητα Πλατανίων, Τοπική Κοινότητα Σαλάκου,Κοινότητα Καλαβάρδα, Τοπική Κοινότητα Πλατανίων, Τοπική Κοινότητα Σαλάκου, Τοπική Κοινότητα Φανών, Τοπική Κοινότητα Λαέρμων, Τοπική Κοινότητα Πυλώνος, Τοπική Κοινότητα Απολακκιάς, Τοπική Κοινότητα Αρνίθας, Τοπική Κοινότητα Ασκληπιείου, Τοπική Κοινότητα Βατίου, Τοπική Κοινότητα Γενναδίου, Τοπική Κοινότητα Ιστρίου, Τοπική Κοινότητα Κατταβίας, Τοπική Κοινότητα Λαχανιάς, Τοπική Κοινότητα Μεσαναγρού, Τοπική Κοινότητα Προφίλιας, Τοπική Κοινότητα Δαματρίας, Τοπική Κοινότητα Θεολόγου.
Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής:

Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που ορίζεται από τις οδούς: Από τη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας  με την οδό Ικάρων. Οδός Ικάρων έως το κυκλικό κόμβο. Η επαρχιακή οδός που εφάπτεται του ποταμιού της Κρεμαστής έως τη συμβολή με τη Γέφυρα της Κρεμαστής και η Λεωφόρος Ελευθερίας έως τη συμβολή με την οδό Ικάρων.
Γ) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού που ορίζεται από τις οδούς:

1) Η Λεωφόρος Ιαλυσού από το ύψος του ξενοδοχείου SIRENE BEACH, σε συνέχεια στη Λεωφόρο Ηρακλειδών έως τη συμβολή με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου έως τη συμβολή με την οδό Παπάγου, η οδός Παπάγου έως τη συμβολή με την οδό Πρωτογενή και η οδός Πρωτογενή έως τη συμβολή με την οδό Ιερού Λόχου.

2) Το περίγραμμα που περικλείεται από τις οδούς: από τη συμβολή της οδού Ιερού Λόχου με την οδό Φερενίκης, σε συνέχεια η οδός Ιαλυσού, σε συνέχεια η οδός Νικολάου Πλαστήρα και σε συνέχεια η οδός Φιλερήμου έως τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως.  Η οδός Ακροπόλεως έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Ιωάννου, η οδός Αγίου Ιωάννου σε συνέχεια με οδό Λοχαγού Φανουράκη, σε συνέχεια με οδό Αρτέμιδος. Η οδός Αρτέμιδος έως τη συμβολή της με την οδό Φερενίκης και η οδός Φερενίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ιερού Λόχου.
Δ) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές:
Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, Οικισμός Φαληρακίου,  Οικισμός Κολυμπιών (εξαιρούνται τα καταστήματα που έχουν πρόσοψη στην Εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου), Οικισμός Στεγνών, Οικισμός Χαράκι,  Παραδοσιακός Οικισμός Λίνδου και Οικισμός Πεύκων.
Ε) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές:
Δήμος Μεγίστης, Δήμος Σύμης, Δήμος Τήλου και Δήμος Χάλκης.

2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές:
Δήμος  Αγαθονησίου, Δήμος  Αστυπάλαιας, Δήμος  Καλυμνίων, Δήμος Λέρου, Δήμος Λειψών, Δήμος  Πάτμου.

3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές:
Δήμος  Καρπάθου, Δήμος  Κάσου.

4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές:
Δήμος ΚΩ, Δήμος Νισύρου.
Κάθε   προηγούμενη  απόφαση   παύει  να  ισχύει.
Η   Απόφαση  αυτή  να  δημοσιευθεί  στην  Εφημερίδα  της  Κυβέρνησης.

Ο ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ».