Απάντηση από την επιτροπή του τηλεοπτικού σταθμού «Θάρρι»

Απάντηση στον εφημέριο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων κ. Παΐσιο Φαρμακίδη, δίνει η επιτροπή του τηλεοπτικού σταθμού «Θάρρι» αναφορικά με τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητέ π. Παΐσιε καλή και ευλογημένη χρονιά.
Πληροφορήθηκαμε από τον π. Νεκτάριο Πόκκια για μια επιστολή που του επιδώσατε ιδιοχείρως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 στον Τηλεοπτικό Σταθμό με αριθμό πρωτοκόλλου 175 και με θέμα το παράπονό σας για την αποσιώπηση του ονόματός σας και της προσφοράς σας στον Άγιο Ισίδωρο.

Ο π. Νεκτάριος μας είπε ότι ζήτησε συγγνώμη ενώπιόν σας  φιλώντας το χέρι σας και πως η παράλειψη αυτή έγινε  χωρίς κανένα δόλο. Άλλωστε μας πληροφόρησε ότι σας φιλοξένησε και σε εκπομπή του όπου μιλήσατε για την Ενορία και το έργο σας.

Πάτερ Παΐσιε.
Βλέποντας τις δύο εκπομπές για τον Άγιο Ισίδωρο (Παραδοσιακοί Αντίλαλοι και Πρόσωπο προς Πρόσωπο) διάρκειας 3 ωρών η καθεμία, παρατηρήσαμε ότι το θέμα ήταν τα ήθη και τα έθιμα του Αγίου Ισιδώρου αυτές τις γιορτινές ημέρες. Δεν ήταν ούτε οι Ιερείς, ούτε η Εκκλησία, ούτε ποιοί την υπηρέτησαν.

Η ερώτηση που έκανε ο πατήρ Νεκτάριος σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και η απάντηση, για τους Ιερείς του Αγίου Ισιδώρου είχε ακριβώς διάρκεια 1 λεπτού και 10 δευτερόλεπτα. Δηλαδή εσείς αχρηστεύσατε όλο το εξάωρο πρόγραμμα και σταθήκατε μόνο σ΄ αυτό; Μήπως μείνατε στο δένδρο και χάσατε το δάσος;

Μας προξένησε αλγεινή εντύπωση πως μία παράλειψη χωρίς δόλο, μετατράπηξε σε ένα κατάπτυστο λιβελογράφημα δύο σελίδων με υπονοούμενα και προσβολές προς το πρόσωπο του π. Νεκταρίου που όλη η Δωδεκάνησος γνωρίζει και αναγνωρίζει τον αγώνα που κάνει με τους συνεργάτες του για να βάλει την Εκκλησία στα σπίτια μας.

Αυτή η επιστολή σας είναι επιβράβευση της υπερπροσπάθειας που όλοι μας κάνουμε για να σταθεί ο Σταθμός ζωντανός παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα; Διαπιστώσαμε επίσης στην εκπομπή ό,τι από τους κατοίκους του Αγίου Ισιδώρου δεν έγινε καμία αναφορά στο πρόσωπό σας, άρα μην ψάχνετε να βρείτε εχθρούς σε εμάς και απαξιωτές του έργου σας.

Εμείς απλά καταγράφουμε και το δηλώνουμε ευθαρσώς, ευτυχώς δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Κάνουμε και λάθη και σφάλματα.

Αφήνουμε ασχολίαστους όλους τους υπαινιγμούς σας όπως και την ημέρα που διαλέξατε πριν τα Θεοφάνεια για να γράψετε το κείμενο. Μάλιστα προς έκπληξη όλων μας δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο Τύπο την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων!

Ήδη αμέτρητα τηλέφωνα συμπαράστασης μας έχουν κατακλύσει. Η αγάπη του Θεού και του κόσμου είμαστε σίγουροι ότι μας δίνουν δύναμη για να ξεπερνάμε αυτούς τους πειρασμούς όλοι όσοι εθελοντικά βοηθάμε αυτή την ιεραποστολική προσπάθεια.,

Εν κατακλείδι, συμφωνούμε σε μία φράση που γράψατε η οποία όμως πρέπει να έχει αποδέκτη εσάς! Ηρεμήστε και συγκεντρωθείτε στο ποιμαντικό σας έργο! Αυτό να το πείτε πάλιν και πολλάκις στον εαυτό σας μήπως και δείτε και κάτι άλλο στην διακονία σας, εκτός από παράπονα, συκοφαντίες και κακίες.

Να είσθε καλά. Σας πληροφορούμε ότι δεν θα επανέλθουμε σε ότι και αν γράψετε ξανά. Έχουμε σπουδαιότερα πράγματα να κάνουμε για να χρησιμοποιήσουμε πιο δημιουργικά τον χρόνο μας. Καλή χρονιά και καλή φώτιση.

Επιτροπή Τηλεοπτικού Σταθμού Θάρρι».