Σήμερα στην ανακρίτρια ο τσιγγάνος για τις κλοπές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος του 33χρονου αθίγγανου που κατηγορείται για τη διάπραξη 8 κλοπών σε  αγροκτήματα και αποθήκες της περιοχής μας, από όπου αφαίρεσε μηχανολογικά εξαρτήματα, εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα!

Μετά την άσκηση διώξεων ο 33χρονος ΡΟΜΑ προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα. Μέχρι τότε κρατείται.
Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είχε συλληφθεί και τον Δεκέμβριο του 2017 για παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα για δύο κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σπίτια της περιοχής μας τις οποίες κατηγορείται ότι  διέπραξε, μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τριών ωρών στις 30 Νοεμβρίου 2017 καταφέρνοντας να αποκομίσει χρήματα και κοσμήματα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση για την οποία σήμερα θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ανοικτού τύπου) μετέβαινε σε μη αστικές – αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρόδου και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια συνεργών, από αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις εργαλεία, μηχανολογικά εξαρτήματα και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα.
Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών μία εκ των οποίων διεπράχθη στη περιοχή της Ιαλυσού και οι υπόλοιπες επί της Ρόδου - Λίνδου.