Στον ΟΑΕΔ οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες αναστενάζουν

Στον ΟΑΕΔ οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες αναστενάζουν

Στον ΟΑΕΔ οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες αναστενάζουν

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4913 ΦΟΡΕΣ

Οργή και αγανάκτηση από χιλιάδες που περιμένουν τα επιδόματα

Γιορτές με άδειες τσέπες πέρασαν χιλιάδες άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου, καθώς ο ΟΑΕΔ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την διαδικασία καταβολής του εποχιακού επιδόματος ανεργίας που δικαιούνται!

Το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, τα σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες μάταια περιμένουν εδώ και τόσους μήνες να δουν στους λογαριασμούς τους το πολυπόθητο επίδομα ανεργίας για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Ε.Κ Ρόδου κος Σάββας Χατζησάββας, χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη και τις σφοδρές αντιδράσεις των άνεργων ξενοδοχοϋπαλλήλων απόλυτα δικαιολογημένες.

«Χιλιάδες συμπατριώτες μας, έκαναν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ στις τσέπες τους – επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου .

Η κατάσταση είναι το λιγότερο απαράδεκτη και προσβλητική για αυτούς τους ανθρώπους. Πως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας όπως είναι το Ηράκλειο να έχουν εισπράξει όλοι σχεδόν οι άνεργοι (που είναι πολύ περισσότεροι) τα επιδόματα που δικαιούνται κι εδώ να μην έχουν διατεθεί ακόμα ούτε τα μισά; - κατέληξε».

Η κατάσταση αυτή βεβαίως, δεν είναι πρωτόγνωρη για το νησί της Ρόδου και τον μεγαλύτερο κλάδο εργαζομένων (ξενοδοχοϋπάλληλοι) αφού τα τελευταία χρόνια παρόμοια είναι τα προβλήματα που φέρνουν σε πλήρη απόγνωση χιλιάδες οικογένειες.

Απαράδεκτες καταστάσεις
Στην εποχή της... ηλεκτρονικής διακυβέρνησης πάντως, αυτά που διαδραματίζονται καθημερινά έξω και μέσα στα γραφεία του ΟΑΕΔ είναι από απαράδεκτα έως θλιβερά και το πιο χειρότερο ακόμα είναι ότι δεν δείχνει κανείς να συγκινείται από την δοκιμασία που υφίστανται χιλιάδες άνεργοι του νησιού μας.

Το ζήτημα εκτιμάται ότι έχει να κάνει με την διοικητική οργάνωση του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην πόλη της Ρόδου και την έλλειψη εξειδικευμένων υπαλλήλων οι οποίοι θα μπορούν να χειριστούν με αποτελεσματικότητα την διαδικασία χορήγησης επιδόματος ανεργίας.

Ένταση, φωνές και διαξιφισμοί
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης για την οποία ενημερώθηκε χθες αναλυτικά από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου η Περιφερειακή Διευθύντρια, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά επεισόδια, τσακωμοί, εντάσεις και διαξιφισμοί στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην πόλη της Ρόδου, μεταξύ των ανέργων και των τεσσάρων – πέντε υπαλλήλων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κι οι οποίοι πασχίζουν για να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που απειλούνται επεισόδια και χρειάζεται η συνδρομή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών, προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Με αυτούς τους ρυθμούς κι αν δεν αλλάξει το ταχύτερο δυνατό η κατάσταση, τότε θεωρείται βέβαιο ότι ούτε μέχρι τον Μάρτιο δεν θα έχουν εισπράξει ακόμα το επίδομα της ανεργίας οι δικαιούχοι.

Το υποκατάστημα Αρχαγγέλου τα κατάφερε
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε αντίθετη ακριβώς τροχιά από αυτήν του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην πόλη της Ρόδου κινείται το υποκατάστημα της υπηρεσίας στον Αρχάγγελο, το οποίο κατάφερε να χορηγήσει χιλιάδες επιδόματα ανεργίας σε αντίστοιχο αριθμό δικαιούχων, χωρίς, καθυστέρηση και χωρίς προβλήματα, χάρη στην άρτια προετοιμασία και οργάνωση που είχε.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών