Γ. Γαλουζής: Τα περί ραγιαδισμού σας επιστρέφονται κ. Λοβέρδο

Δριμεία επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, Γιάννη Λοβέρδου, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κάλυμνο και την ανακήρυξή του -με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- σε Επίτιμο Δημότη του νησιού, απέδωσε στο δήμαρχο «ραγιαδίστικη νοοτροπία» εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τη δουλικότητά του.

Ο δήμαρχος Καλύμνου, σε ανακοίνωσή του, με αποδέκτη το δημοσιογράφο, αναφέρει τα εξής:
«Προσπερνώντας τον καθ’ όλα απαξιωτικό τόνο της αναφοράς σας στο πρόσωπο ενός δημάρχου, έχω να σας επισημάνω τα εξής:

1) Στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και καλής φιλοξενίας -τους οποίους πιθανόν να μην γνωρίζετε- και μάλιστα προς έναν Πρωθυπουργό, όταν αυτός επισκέπτεται για πρώτη φορά από την εκλογή του έναν τόπο, επιβάλλουν να του αποδίδονται οι δέουσες τιμές.

2) Στο πρόσωπο ενός Πρωθυπουργό, ο οποίος πέραν του θεαθήναι και της εθιμοτυπίας έσκυψε με ιδιαίτερη θέρμη και ειλικρινή διάθεση για επίλυση όλων των ζητημάτων που του τέθηκαν από τον ίδιο τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρμόζει αν μη τι άλλο η έμπρακτη έκφραση ευχαριστιών.

3) Το ποιοι κυβερνήτες έχουν κατά καιρούς κοροϊδέψει ασύστολα τον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό, παραχωρώντας γη και ύδωρ σε κάθε είδους και προέλευσης «κατακτητές», το έχει αξιολογήσει ο ίδιος ο λαός και θα το κρίνει η ιστορία.

4) Τα περί ραγιαδίστικης νοοτροπίας και δουλικότητας σας επιστρέφονται ως εκτός τόπου και χρόνου, καθώς οι ακρίτες που όντως φυλάσσουν Θερμοπύλες, δεν δέχονται μαθήματα αγωνιστικότητας και ηρωϊσμού από καλοπερασμένους αστούς».

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, που σε ανακοίνωσή της, αφού ενημερώνει ότι εν ενεργεία Πρωθυπουργός έχει να επισκεφθεί την Κάλυμνο από το 1996 (μετά το επεισόδιο στα Ίμια), διαμηνύει στο δημοσιογράφο ότι δεν δικαιούται να ομιλεί για τους Καλύμνιους.