Προφυλακίστηκε τσιγγάνος κατηγορούμενος για κλοπές

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος αθίγγανος που κατηγορείται για τη διάπραξη 8 κλοπών σε  αγροκτήματα και αποθήκες της περιοχής μας, από όπου αφαίρεσε μηχανολογικά εξαρτήματα, εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 33χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο δράστης συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2018 το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα πέντε άτομα, που φέρονται ως συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, ύστερα από ενδελεχή και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ανοικτού τύπου) μετέβαινε σε μη αστικές – αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρόδου και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια συνεργών, από αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις εργαλεία, μηχανολογικά εξαρτήματα και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα.

Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών μία εκ των οποίων διεπράχθη στη περιοχή της Ιαλυσού και οι υπόλοιπες επί της Ρόδου - Λίνδου. Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι, ο 33χρονος δράστης:

• Την 11.12.2017 το απόγευμα μετέβη σε απομονωμένη κατοικία και αφαίρεσε αλουμινένια κουφώματα. Επίσης, την 23-12-2017 το πρωί μετέβη εκ νέου στην ίδια κατοικία αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, αλλά έγινε αντιληπτός και εγκατάλειψε την προσπάθειά του.

• Την 20.12.2017 πρωινές ώρες αφαίρεσε από αποθήκη, μεταξύ άλλων, δύο μοτέρ επαγγελματικών ψυγείων

• Την 26.12.2017 αφαίρεσε από μηχανουργείο -6- ανοξείδωτα  βαρέλια και -3- φύλλα αλουμινίου. Επίσης την ίδια ημέρα βραδινές ώρες παραβίασε επιχείρηση-συνεργείο αυτοκίνητων και αφαίρεσε διάφορα υλικά.

• Πριν δέκα ημέρες αφαίρεσε από ξενοδοχειακή επιχείρηση  εξοπλισμό εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων.

• Την 02.01.2018 το απόγευμα μετέβη σε εμπορική επιχείρηση και αφού παραβίασε «κοντέινερ» αφαίρεσε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

• Την 07.01.2018 το απόγευμα αφαίρεσε με τη βοήθεια συνεργών του από εμπορική επιχείρηση επαγγελματικούς αεροψυκτήρες.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είχε συλληφθεί και τον Δεκέμβριο του 2017 για παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα για δύο κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σπίτια της περιοχής μας τις οποίες κατηγορείται ότι  διέπραξε, μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τριών ωρών στις 30 Νοεμβρίου 2017 καταφέρνοντας να αποκομίσει χρήματα και κοσμήματα.