Kαταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Kαταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Kαταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενοι για την αρπαγή τσάντας από 54χρονη γυναίκα πριν από πέντε χρόνια στην Κάλυμνο, βρέθηκαν χθες 25χρονος και 29χρονος στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Βαλεντίνας Παπαμανώλη μετέτρεψε την κατηγορία της ληστείας από κοινού για τον 29χρονο σε απλή κλοπή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία και για τον 25χρονο σε κλοπή κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 20 Ιανουαρίου 2013 το μεσημέρι στην Κάλυμνο, όπου ο 29χρονος και ο 25χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες μπλούζας και κινούμενοι πεζοί, πλησίασαν 54χρονη κάτοικο του νησιού και ασκώντας σωματική βία αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν άμεσα τους δράστες και τους συνέλαβαν.

Η τσάντα με το περιεχόμενο της βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εξεταζόμενοι ομολόγησαν την πράξη τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου