Αυξητική τάση οι προκρατήσεις για τη Ρόδο από την Ολλανδία

Αυξητική τάση οι προκρατήσεις για τη Ρόδο από την Ολλανδία

Αυξητική τάση οι προκρατήσεις για τη Ρόδο από την Ολλανδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Αυξητική είναι η τάση που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις, από την Ολλανδική αγορά για τη Ρόδο και την Ελλάδα γενικότερα, σύμφωνα με τα μηνύματα που αποτυπώνονται στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης.

Η έκθεση που άνοιξε χτες τις πύλες της και ολοκληρώνεται την Κυριακή, είναι η μεγαλύτερη έκθεση κοινού στην Ευρώπη ενώ αποτυπώνει ενδιαφέρον και για τους τουριστικούς πράκτορες καθώς συγκεντρώνει τάσεις και από άλλες αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Τα νέα είναι καλά για τη χώρα μας, όμως δεν μπορεί να γίνει αποτύπωση συγκεκριμένων ποσοστών καθώς αυτά διαφέρουν από τουρ οπερέιτορ σε τουρ οπερέιτορ και άλλωστε είναι ακόμα νωρίς για να διαμορφωθεί η τελική εικόνα.

Με την ευκαιρία δεν θα πρέπει να θεωρείται ως τελικό ποσοστό αύξησης της φετινής σαιζόν, το 15%-20% που ίσως δίνεται αυτή τη στιγμή από την Ολλανδία καθώς δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική εικόνα, παρά μόνο το χρονικό διάστημα των early booking κρατήσεων μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου τις οποίες έσπευσαν πολλοί να εκμεταλλευτούν για να πετύχουν φθηνότερες τιμές.

Παρά την ανάκαμψη της Τουρκίας, η Ελλάδα «παίζει δυνατά» στην Ολλανδία, και όλοι διαβεβαιώνουν ότι φέτος θα έχουμε ακόμα περισσότερους Ολλανδούς τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η χρονιά έκλεισε στη Ρόδο με αύξηση από την Ολλανδική αγορά σε ποσοστό 11,2% που μεταφράζεται σε περίπου 7.500 περισσότερους τουρίστες καθώς μας επισκέφθηκαν περίπου 75.000 έναντι 67.000 το 2016.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Ρόδος δεν είχε καθόλου παρουσία στη φετινή έκθεση, άλλωστε δεν έχει ούτε δικό της περίπτερο, ούτε και είναι συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Στη διοργάνωση δίνουν το παρών μόλις δύο τουριστικοί πράκτορες και ένας διευθυντής ξενοδοχείου από το νησί μας.

Αντιθέτως στην έκθεση της Ουτρέχτης παρουσία έχει η Κως, που συμμετέχει στο περίπτερο του ΕΟΤ ενώ εκεί βρίσκεται η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Σηφάκης. Σημειώνεται ότι το 2018 διαγράφεται ιδιαίτερα θετικό για το νησί, και μάλιστα τα ποσοστά της αύξησης εκτιμάται ότι θα είναι πολύ υψηλότερα από αυτά της Ρόδου. Άλλωστε η Κως είναι προορισμός που προτιμούν ιδιαίτερα οι Ολλανδοί τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου