Οι Arti – μελείς,  26 εικαστικοί καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί στο Νεστορίδειο Μέλαθρον

Mε 26 καλλιτέχνες που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, ξεκινά συνεργασία διοργανώνοντας την πρώτη ομαδική έκθεση και φιλοδοξεί να την καθιερώσει σε ετήσια βάση, τους χειμερινούς μήνες, στη διάρκεια της ενεργού σχολικής περιόδου. 

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει κυρίως έργα ζωγραφικής από την πρόσφατη δουλειά των εκπαιδευτικών, που απηχούν το σημερινό κλίμα της Τέχνης που παράγεται κυρίως στην Ενωμένη Ευρώπη, των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων της και που ενεργοί δημιουργοί της είναι και αυτοί, οι νέοι κυρίως, αλλά και η μεγαλύτερης ηλικίας εκπαιδευτικοί. 

Με την παρουσίαση των καλλιτεχνών αυτών στην συγκεκριμένη έκθεση, υλοποιείται ένας από τους σκοπούς λειτουργίας της  Δημοτικής πινακοθήκης και αποδεικνύει  έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πολιτιστική πορεία του τόπου μας. Και αυτός δεν είναι άλλος απο τη στήριξη και προβολή των τοπικών καλλιτεχνών, παράλληλα με την προσπάθεια επικοινωνίας  με τις εικαστικές τέχνες, όσο περισσότερων πολιτών γίνεται όλων των ηλικιών της Ροδιακής κοινωνίας.

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η σημαντική παρουσία της τοπικής εικαστικής ζωής, ενώ τιμά  τους δημιουργούς και αξιοποιεί την πολιτιστική και πνευματική περιουσία του νησιού προς ενημέρωση και ευαρέσκεια.

Στην έκθεση παρουσιάζεται η άποψη του εκπαιδευτικού δημιουργού, χωρίς να αναιρεί τις ατομικές απόψεις των μαθητών του αλλά αντίθετα να τις υποστηρίζει και να τις συμπληρώνει. Τα μαθήματα τέχνης υποστηρίζουν την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο που βοηθά το παιδί να γνωρίσει και να αναπτύξει τις ιδιαίτερες ατομικές δυνατότητες και δεξιότητές του.

Συμμετέχουν:
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΠΗΓΗ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΑΤΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΗΣ
ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΚΑΡΑΤΟΣΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΛΑΝΤΖΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΥΤΙΝΑ ΑΟΥΡΟΡΑ
ΛΥΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΓΩΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΡΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

ΣΑΒΡΑΝΗ ΝΑΤΑΣΑ
ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΑΛΙΝΤΑ ΑΝΘΕΑ
ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΤΟΚΟΥΖΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ
ΧΑΙΤΑ ΣΟΦΙΑ 
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗ ΧΑΡΑ

Διάρκεια έκθεσης:  18 Ιανουαρίου  έως 28 Φεβρουαρίου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο  - 08:00 με 21:00

Μουσείο Νεοελληνικής  Τέχνης - Νεστορίδειο  Μέλαθρο – Νέα πτέρυγα Ι&Π Νεστορίδη  (Πρών οδός Κω). 
- Τηλ: 22410 36 64