Αθώος Ροδίτης επιχειρηματίας για την νόθευση επιταγής

Αθώος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 54χρονος ο οποίος κατηγορούνταν για νόθευση και χρήση εγγράφου και συγκεκριμένα μίας επιταγής ποσού 46 εκατ. δρχ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 54χρονος την παραμονή των Χριστουγέννων το 2001 οπισθογράφησε επιταγή που ανήκε σε άλλο επιχειρηματία της περιοχής μας και αφού συμπλήρωσε το ποσό των 46 εκατ. δρχ. την έδωσε σε άλλο έμπορο με σκοπό την εκταμίευση του ποσού αυτού και την παράνομη ιδιοποίησή του.

Η σύζυγος του επιχειρηματία που είχε την επίμαχη επιταγή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 54χρονου με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νόθευση εγγράφου και χρήση με σκοπό το όφελος δια βλάβης τρίτου, το οποίο όφελος υπερβαίνει τα 25 εκατ. δρχ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 για πρώτη φορά στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και έκρινε ένοχο τον 54χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Προχθές η ίδια υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την απόφαση του σύμφωνα με την οποία ο 54χρονος κρίθηκε αθώος.

Σημειώνεται πως και η εισαγγελέας της έδρας στη πρόταση της ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Σάββας Παυλίδης και Αλέξης Κούγιας.