Με Μιχάλη Αναστασάκη η «Χειμερινή Συνάντηση Στίβου» στον Άγιο Σουλά

Συνεχίζοντας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του στίβου για τα Δωδεκάνησα, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 παραμένει παράλληλα πρωτοπόρος  σε ό, τι αφορά τις διοργανώσεις των συναντήσεων εκείνων, ικανών να βοηθήσουν τα παιδιά ώστε να παραμείνουν για πάντα κοντά στο άθλημα ή να παρακινήσει άλλα να το αρχίσουν.

Στο πλαίσιο της «Χειμερινής Συνάντησης Στίβου 2018» λοιπόν, ο ροδίτικος σύλλογος θα έχει προσκεκλημένο τον Μιχάλη Αναστασάκη. Ο νεαρός πρωταθλητής της σφυροβολίας θα βρεθεί στο νησί μας το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου, αφού έχουν προγραμματιστεί αγώνες στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» της Καμείρου αλλά και η κοπή της πίτας του συλλόγου.

Η εν λόγω διοργάνωση είναι η 7η ξεκινώντας την ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 από το 2012 και στο πλαίσιο αυτής έχουν επισκεφτεί το νησί μας κατά σειρά οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Δουβαλίδης, Κώστας Φιλιππίδης, Νίκη Ξάνθου και Φαμπιάνα Μούρερ.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 9.30 θα διεξαχθούν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου οι αναπτυξιακοί αγώνες Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ γι’ αθλητές-αθλήτριες 12-13 ετών αλλά και αυτοί που αφορούν τις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’, Παίδων-Κορασίδων και Ανδρών-Γυναικών σε συνεργασία με τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009.

Πέραν αυτών, η Ένωση επαναφέρει τη συγκεκριμένη ημερομηνία το θεσμό διοργανώσεων αγώνων ανωμάλου δρόμου με εκκίνηση και τερματισμό το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» και διαδρομές στο άλσος του Αγίου Σουλά. Η τελευταία διοργάνωση μάλιστα θα έχει την ονομασία «Άγιος Σύλλας COUNTRY RACE 2018».

Παρουσία «αστέρων» στην κοπή της πίτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 17:30 στο Castello Rosso θα γίνει η κοπή της πίτας από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 καθώς και η καθιερωμένη βράβευση αθλητών-αθλητριών με διακρίσεις μέσα στο 2017, όπως επίσης του επίσημου προσκεκλημένου, Μιχάλη Αναστασάκη.

Παρουσία στη σημαντική εκδήλωση θα έχουν και φέτος οι πρωταθλητές του συλλόγου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Μαρία Γάτου, Δημήτρης Καραγιάννης, Νεφέλη Ράμμου, Κώστας Καμπάνης, Μαρία Γιορδαμνή, Αλέξανδρος Παθιάκης, ενώ δυστυχώς απούσα (διότι θα είναι την περίοδο εκείνη στην Κύπρο) θα είναι η Ράνια Ρεμπούλη.

Η σπουδαία πορεία του νεαρού Μιχάλη Αναστασάκη

Ο Μιχάλης Αναστασάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 και ανήκει στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είναι αυτή τη στιγμή ο σημαντικότερος εν ενεργεία Έλληνας σφυροβόλος με συμμετοχές σε σπουδαίους αγώνες, έχοντας προπονητή τον εξίσου κορυφαίο, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

Ο ύψους 1,83 Έλληνας αθλητής ξεκίνησε να έχει διακρίσεις από τις μικρές κιόλας κατηγορίες αγωνιζόμενος στις Ολυμπιακές Μέρες Νεότητας της Τραπεζούντας στην Τουρκία το 2011 όπου κατετάγη 8ος.

Την ίδια θέση πήρε τη χρονιά εκείνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων στη Λιλ της Γαλλίας, ενώ το 2013 ανέβηκε στην 6η θέση με τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Ριέτι.

Σημαντική ήταν η παρουσία του το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ταλίν (Εσθονία) με την 4η θέση και επίδοση 71,64μ., αλλά με το 75,89 μια χρονιά μετά ήταν επίσης 4ος  στο Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών του Άμστερνταμ.

Η ανοδική πορεία δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2016 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων της Τύνιδας (Τυνησία) με 77,05. Παράλληλα είχε και παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία όπου με το 71,18 έμεινε στην 20η θέση. Τελευταία μεγάλη του παρουσία ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017 με την 28η θέση και το 70,94, έχοντας όμως ατομικό ρεκόρ 77,72 από τα Σιθώνεια στη Νικήτη Χαλκιδικής στις 11 Ιουνίου της συγκεκριμένης χρονιάς.

*Πληροφορίες γα το βιογραφικό του Μιχάλη Αναστασάκη από το segas.gr