Το Golden Iris θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει φέτος στη Ρόδο

Το Golden Iris θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει φέτος στη Ρόδο

Το Golden Iris θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει φέτος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1950 ΦΟΡΕΣ

Η προσέγγισή του έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου

Το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει φέτος το λιμάνι της Ρόδου κάνοντας ποδαρικό για τη νέα χρονιά.

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται για την πρώτη προσέγγιση του 2018 στη Ρόδο, στις 19 Μαρτίου το απόγευμα ημέρα Δευτέρα, μεταφέροντας Ισραηλινούς τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου ασφαλείας του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου στο λιμάνι μας, το Golden Iris θα φτάσει στη Ρόδο στις 6.30 το απόγευμα προερχόμενο από τη Χάιφα, θα διανυκτερεύσει και θα αναχωρήσει την επόμενη μέρα την ίδια ώρα για τον άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 950 άτομα, και μάλιστα οι Ισραηλινοί τουρίστες που αποτελούν και τους επιβάτες του, είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος της Ρόδου θα πραγματοποιήσει υποδοχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους που κάνει ποδαρικό, αν και κάπως καθυστερημένα, καθώς τα τελευταία χρόνια οι κρουαζιέρες στην περιοχή μας έχουν γνωρίσει μεγάλη μείωση.

To Golden Iris που θα κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας στις... 19 Μαρτίου
To Golden Iris που θα κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας στις... 19 Μαρτίου


Είναι λοιπόν φυσικό αφού έχει μειωθεί ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που επισκέπτονται το νησί, να ξεκινά και η σαιζόν αρκετά καθυστερημένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από χρόνια, κρουαζιερόπλοια βρίσκονταν στη Ρόδο ακόμα και την Πρωτοχρονιά, περνώντας την πρώτη μέρα του χρόνου στο νησί μας και οι επιβάτες τους ήταν μία τονωτική ένεση για τις γιορτές.

Το Golden Iris σύμφωνα με το πρόγραμμα θα καταπλεύσει στη Ρόδο άλλες δύο φορές, μέσα στο Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 27 και στις 30 ενώ στις 27 Μαρτίου θα προσεγγίσει το λιμάνι μας και το μικρό κρουαζιερόπλοιο Clio.

H κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό θα κυμανθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί στο γραφείο ασφαλείας ο κατάπλους 147 κρουαζιεροπλοίων για τη νέα χρονιά, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς πολλές εταιρίες δεν έχουν ακόμα δηλώσει τις προσεγγίσεις τους για τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο