Ενάμιση μήνα χωρίς γιατρό Απόλλωνα, Πλατάνια, Διμυλιά και Ελεούσα (!)

Ενάμιση μήνα χωρίς γιατρό Απόλλωνα, Πλατάνια, Διμυλιά και Ελεούσα (!)

Ενάμιση μήνα χωρίς γιατρό Απόλλωνα, Πλατάνια, Διμυλιά και Ελεούσα (!)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Από τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου 2017, έχει μείνει χωρίς ιατρό το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων, το οποίο εξυπηρετούσε τους κατοίκους των Απολλώνων, των Πλατανίων, της Διμυλιάς και της Ελεούσας.

Το ιατρείο που κάποτε στελεχωνόταν με έναν αγροτικό ιατρό και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι εργάζονταν σε καθημερινή βάση, τα τελευταία χρόνια δέχεται ασθενείς μόλις μία φορά την εβδομάδα, ενώ εδώ και ενάμιση μήνα έχει βάλει λουκέτο(!)

Ο πρόεδρος των Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης, αδυνατώντας να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και δεν φαίνεται να επιλύεται, επικοινώνησε αλλεπάλληλες φορές με τους αρμοδίους του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, αλλά μάταια.

Εκεί όμως, απασχολείται ο ένας και μοναδικός αγροτικός ιατρός που διορίστηκε για να στελεχώσει το αγροτικό ιατρείο των Απολλώνων (!). Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, ο οποίος – λόγω της υποστελέχωσης – εκτελεί ακόμη και ο ίδιος υπηρεσίες, λύση δεν βρίσκεται.

Ο πρόεδρος των Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης, απαιτεί να παρουσιάζεται ιατρός στο αγροτικό ιατρείο των Απολλώνων, έστω μία φορά την εβδομάδα, ώστε τουλάχιστον να εκτελούνται οι συνταγογραφήσεις των ηλικιωμένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόεδροι Πλατανίων Γιάννης Πετράς και Διμυλιάς – Ελεούσας Γιώργος Σαρικάς.

Μάλιστα ο πρόεδρος των Απολλώνων, προκειμένου να συνδράμει στη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, έστειλε οδηγό – εργάτη της κοινότητας με δημοτικό όχημα και τα βιβλιάρια των ασθενών στην Έμπωνα, για να προχωρήσει η διαδικασία της συνταγογράφησης.

Ο υπάλληλος σχολούσε στις 2 το μεσημέρι και κατάφερε να γυρίσει σπίτι του στις 5 το απόγευμα (!)

Πηγή: blackmonday.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο