Ενάμιση μήνα χωρίς γιατρό Απόλλωνα, Πλατάνια, Διμυλιά και Ελεούσα (!)

Από τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου 2017, έχει μείνει χωρίς ιατρό το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων, το οποίο εξυπηρετούσε τους κατοίκους των Απολλώνων, των Πλατανίων, της Διμυλιάς και της Ελεούσας. 

Το ιατρείο που κάποτε στελεχωνόταν με έναν αγροτικό ιατρό και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι εργάζονταν σε καθημερινή βάση, τα τελευταία χρόνια δέχεται ασθενείς μόλις μία φορά την εβδομάδα, ενώ εδώ και ενάμιση μήνα έχει βάλει λουκέτο(!) 

Ο πρόεδρος των Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης, αδυνατώντας να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και δεν φαίνεται να επιλύεται, επικοινώνησε αλλεπάλληλες φορές με τους αρμοδίους του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, αλλά μάταια. 

Εκεί όμως, απασχολείται ο ένας και μοναδικός αγροτικός ιατρός που διορίστηκε για να στελεχώσει το αγροτικό ιατρείο των Απολλώνων (!). Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, ο οποίος – λόγω της υποστελέχωσης – εκτελεί ακόμη και ο ίδιος υπηρεσίες, λύση δεν βρίσκεται. 

Ο πρόεδρος των Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης, απαιτεί να παρουσιάζεται ιατρός στο αγροτικό ιατρείο των Απολλώνων, έστω μία φορά την εβδομάδα, ώστε τουλάχιστον να εκτελούνται οι συνταγογραφήσεις των ηλικιωμένων. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόεδροι Πλατανίων Γιάννης Πετράς και Διμυλιάς – Ελεούσας Γιώργος Σαρικάς. 

Μάλιστα ο πρόεδρος των Απολλώνων, προκειμένου να συνδράμει στη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, έστειλε οδηγό – εργάτη της κοινότητας με δημοτικό όχημα και τα βιβλιάρια των ασθενών στην Έμπωνα, για να προχωρήσει η διαδικασία της συνταγογράφησης. 

Ο υπάλληλος σχολούσε στις 2 το μεσημέρι και κατάφερε να γυρίσει σπίτι του στις 5 το απόγευμα (!) 

Πηγή: blackmonday.gr