Σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ιμια

Σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ιμια

Σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ιμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 561 ΦΟΡΕΣ

Περιστατικό που αναδεικνύει την ένταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων τους τελευταίους μήνες καταγράφηκε πριν λίγη ώρα.

Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του ΠΝ.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές και ο «Νικηφόρος» συνεχίζει κανονικά την περιπολία του, ενώ η Τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Πηγή: kathimerini.gr


Τα προεόρτια της θλιβερής επετείου

Τα προεόρτια της θλιβερής επετείου στα Ίμια άρχισε η Άγκυρα. Πριν από λίγη ώρα οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των τούρκων στο Αιγαίο.

Για το περιστατικό ενημερώνεται από το πρώτο λεπτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ενώ αναμένονται και τα διπλωματικά αντίμετρα στην ακραία τουρκική πρόκληση.

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα