Εργολάβος καταδικάστηκε για ψευδείς αναφορές κατά δικηγόρου της Ρόδου

Το ποσό των 8000 ευρώ θα καταβάλλει με απόφαση δικαστηρίου 70χρονος εργολάβος οικοδομών ο οποίος είχε καταθέσει ψευδείς αναφορές σε βάρος δικηγόρου της Ρόδου.

Η απόφαση λήφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία τακτική) και σύμφωνα με αυτή ο εργολάβος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όταν εκδικάστηκε η υπόθεση με αποτέλεσμα να δικαστεί ερήμην, υποχρεούται να καταβάλλει στο δικηγόρο το ποσό των 8000 ευρώ να καλύψει τα δικαστικά έξοδα, ενώ η ίδια απόφαση κηρύσσεται προσωρινά εκτελεστή και μέχρι το ποσό των 5000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο 70χρονος τον Φεβρουάριο του 2012 υπέβαλε στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου καταγγελία σε βάρος του δικηγόρου μέλους του, «περί καταβολής προκαταβολής σε αυτόν ποσού 1000 ευρώ κατόπιν εντολής ανάθεσης χειρισμού προσωπικής του υπόθεσης για την οποία ο δικηγόρος δεν εξέδωσε το νόμιμο παραστατικό, αφετέρου ουδέν έπραξε».

Ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2013 υπέβαλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου μηνυτήρια αναφορά εναντίων του δικηγόρου, ενώ και τον Ιανουάριο του 2014 κατέθεσε το ίδιο ψευδή και δυσφημιστικά σε βάρος του επαγγελματία, στην αστυνομία του νησιού όπου διαμένει και δραστηριοποιείται.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο δικηγόρος προσέφυγε άμεσα στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος του 70χρονου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, για τις οποίες και ο εργολάβος κρίθηκε ένοχος στα ποινικά δικαστήρια.

Παράλληλα ο δικηγόρος κατέθεσε και αγωγή ζητώντας να του καταβληθεί ποσό ως αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας του, αίτημα το οποίο έγινε εν μέρει αποδεκτό από το δικαστήριο το οποίο και καλεί πλέον τον 70χρονο να καταβάλλει το παραπάνω ποσό των 8000 ευρώ στο δικηγόρο Ρόδου.