Στη δικαιοσύνη επιχείρηση κατά ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ

Στη δικαιοσύνη επιχείρηση κατά ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ

Στη δικαιοσύνη επιχείρηση κατά ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 607 ΦΟΡΕΣ

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε τουριστική επιχείρηση της περιοχής μας κατά του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ ζητώντας να ακυρωθεί δημόσιος διαγωνισμός με τον οποίον κατοχυρώθηκε σε τρίτο, οικόπεδο όμορο στην ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει η επιχείρηση στην Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουριστική επιχείρηση κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αγωγή κατά του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ η οποία πρόκειται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα. Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία ενός ακινήτου έκτασης 36 στρεμμάτων που βρίσκεται στ’ Αφάντου κοντά στην «Φωνή της Αμερικής» και είναι όμορο με την ξενοδοχειακή μονάδα που έχει κατασκευάσει πριν οχτώ χρόνια και ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, η επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, τα προηγούμενα χρόνια η επιχείρηση είχε αιτηθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου όμως αυτό δεν έγινε καθώς, όπως διευκρινίστηκε, αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης έκτασης άνω των 200 στρεμμάτων η οποία δημοπρατήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Έτσι το καλοκαίρι του 2014 με απόφαση του το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση του κτήματος της «Φωνής της Αμερικής» στον οποίο και πλειοδότησε άλλη εταιρεία.

Η τουριστική επιχείρηση αναφέρει επίσης στο δικόγραφο της πως η άρνηση να της πωληθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο εμπόδισε την επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας και κάνει λόγο για «διαφυγόντα κέρδη», ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ΤΑΙΠΕΔ έχει κάνει δεκτά παρόμοια αιτήματα για ακίνητα που είναι όμορα σε τουριστικές επιχειρήσεις και μονάδες, σε αντίθεση με τη δική τους περίπτωση.

Ως εκ τούτου ζητείται από το δικαστήριο να ακυρώσει τη πράξη του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός στην άλλη εταιρεία, και να απαγορευθεί στο ΤΑΙΠΕΔ να διαθέσει με τον οποιοδήποτε τρόπο το συγκεκριμένο όμορο στην τουριστική επιχείρηση ακίνητο (δηλαδή να το μεταβιβάσει κ.α.) εάν δεν της έχει δώσει προηγουμένως το δικαίωμα να αγοράσει εκείνη το επίδικο οικόπεδο αντί τιμήματος που θα καθοριστεί είτε από το ΤΑΙΠΕΔ είτε από το ελληνικό δημόσιο ή ακόμη και μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού που θα διενεργηθεί με τις νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο