Όχι στην εκβιαστική σύμβαση λένε οι οπτικοί της Δωδεκανήσου

Όχι στην εκβιαστική σύμβαση λένε οι οπτικοί της Δωδεκανήσου

Όχι στην εκβιαστική σύμβαση λένε οι οπτικοί της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Την αντίθεσή τους στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τον τρόπο πληρωμής των γυαλιών οράσεως για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οπτικών-Οπτομετρών Δωδεκανήσου.

Κάνουν μάλιστα σαφές ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση την οποία χαρακτηρίζουν εκβιαστική και καταδικαστική.

Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής:
«Ο ΕΟΠYΥ αποφάσισε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου μας να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για την παροχή γυαλιών οράσεως στους ασφαλισμένους του.

Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και τα λουκέτα δείχνουν να παίρνουν διαστάσεις επιδημίας, καλούμαστε να υπογράψουμε μια σύμβαση υποτέλειας γεμάτη κυρώσεις και υποχρεώσεις και να συνεργαστούμε με έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο ασφαλιστικό φορέα που -απαιτεί- να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα με τα δικά μας χρήματα (!!!) με πίστωση 90 ημερών, ενώ την ίδια στιγμή δε δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού πληρωμής του ΦΠΑ προς το δημόσιο.

Όπως όλοι οι σύλλογοι Οπτικών–Οπτομετρών της Ελλάδας, έτσι κι εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης οι οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.

Αποφασίσαμε ομόφωνα να ΜΗΝ υπογράψουμε τη συγκεκριμένη εκβιαστική και καταδικαστική για το επάγγελμά μας σύμβαση και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της».

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία