Σχέδιο για “αξιοποίηση” των ακινήτων της Παλιάς Πόλης!

Τα ακίνητα της Παλιάς Πόλης φαίνεται ότι έχει βάλει στο μάτι το κράτος των Αθηνών!

Σε μια εποχή που όλα... παραχωρούνται για αξιοποίηση, φαίνεται ότι ήρθε η σειρά των ακινήτων της Παλιάς Πόλης! 
Πρόκειται για 350 ακίνητα, που διαχειρίζεται το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) που σύμφωνα με πληροφορίες βαίνουν προς αξιοποίηση!

Το σχέδιο βέβαια είχε συζητηθεί και πριν από 4 χρόνια, αλλά δεν προχώρησε κυρίως για τεχνικούς λόγους (τότε όπως είχε αποκαλύψει η “Ροδιακή” γινόταν προσπάθεια για ίδρυση εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που θα εισαγόταν στο Χρηματιστήριο).
Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλλον θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πράγματι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχθές στην Αθήνα από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και την πρόεδρο του ΤΑΠ κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, έγινε ειδική αναφορά για τα ακίνητα της Παλιάς Πόλης. 

Τόνισε συγκεκριμένα η υπουργός Πολιτισμού ότι σχετικά με την ακίνητη περιουσία του υπουργείου Πολιτισμού που έχει δοθεί προς εκμετάλλευση, στο ΤΑΠ αφορά 350 ακίνητα στη Ρόδο και 120 στην Πλάκα. Όπως ειπώθηκε, το δ.σ. του ΤΑΠ έκανε το Νοέμβριο αυτοψία στη Ρόδο, αλλά δεν υπάρχει δομημένη κατάσταση των ακινήτων. Μάλιστα το ΤΑΠ κατέβαλε σε 5 χρόνια πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ, καθώς άλλα ποσά είχαν εισπραχθεί και άλλα φαίνονταν.  

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα  το υπουργείο Πολιτισμού δεν ξέρει καν πόσα ακίνητα είναι δικά του στην Παλιά Πόλη. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι θα υπάρξει νέα καταγραφή και αμέσως μετά προκήρυξη για εκμισθώσεις οικιών και καταστημάτων.  Προσδιορίστηκε μάλιστα ότι η προκήρυξη θα δοθεί στη δημοσιότητα τον ερχόμενο μήνα.  Σύμφωνα με άλλο σενάριο, είναι πιθανόν τα ακίνητα αυτά να δοθούν πακέτο σε εταιρεία διαχείρισης. 

Ως συνήθως, βέβαια, οι κύριοι των Αθηνών ούτε που ενημέρωσαν τους τοπικούς παράγοντες για τα σχέδιά τους!