Δέματα αγάπης από το 5ο δημοτικό Κω

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο το πρωί της Τρίτης ήταν η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Κω, Κωνσταντίνα Τζάνου Ψαρομπά. 

Αφορμή η εκστρατεία αγάπης που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 5ου ώστε να συγκεντρωθούν παιχνίδια και χρήσιμα είδη για το νηπιαγωγείο της Σύμης που καταστράφηκε στην πλημμύρες που έπληξαν το νησί τον Νοέμβρη.

Όπως εξήγησε η κυρία Τζάνη ο σύλλογος αποφάσισε να βοηθήσει το νηπιαγωγείο του ακριτικού νησιού καθώς τα ορμητικά νερά δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Έτσι τυπώθηκε και η σχετική αφίσα και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του 5ου δημοτικού συγκέντρωσαν πολύ χρήσιμα βιβλία και παιχνίδια.

Μάλιστα στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν το 4ο νηπιαγωγείο Κω ,το 4ο δημοτικό και το 5ο νηπιαγωγείο Κω. Έτσι η αγάπη και η διάθεση προσφοράς όλων, έφερε ένα καταπληκτικό τελικό αποτέλεσμα.

Όπως ανακοινώθηκε και στο Ράδιο Πρώτο συγκεντρώθηκαν 11 κιβώτια που εστάλησαν την Δευτέρα στην Σύμη και μάλιστα η οικογένεια Σπανού της Dodekanisos Seaways μετέφερε εντελώς δωρεάν τα πακέτα αγάπης.

Όπως είπε η κυρία Τζάνη – Ψαρομπά η νηπιαγωγός ενημέρωσε ότι τα δέματα παρελήφθησαν και μετέφερε την χαρά και τον ενθουσιασμό των μικρών μαθητών. Μάλιστα το νηπιαγωγείο φιλοξενείται προσωρινά στο δημοτικό σχολείο της Σύμης καθώς έχει υποστεί αρκετά μεγάλες ζημιές.

Έτσι τα παιχνίδια, τα βιβλία, τα επιτραπέζια και όλα τα υπόλοιπα δώρα από την Κω, σίγουρα θα προσφέρουν μεγάλη χαρά στα μικρά παιδιά της Σύμης. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μέσω διαδικτύου μεταξύ των δύο σχολείων και έτσι οι μαθητές από Κω και Σύμη θα γνωριστούν με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Όπως σημείωσε η αντιπρόεδρος τέτοιες πράξεις πρέπει να γίνονται φάροι αλληλεγγύης για τα παιδιά και να βρίσκουν μιμητές. Εξάλλου είναι γνωστό πως όλα τα σχολεία του νησιού όποτε χρειαστεί, προσφέρουν σε ευπαθείς ομάδες μέσω εθελοντικών ενεργειών. Συγχαρητήρια σε όλους.

Πηγή: Kosvoice.gr