Συμπληρωματική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες για δεύτερη φορά 18χρονος Έλληνας που κατηγορείται για το βιασμό συνομήλικης του αλλοδαπής από τη Νορβηγία!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία τον περασμένο Αύγουστο η 18χρονη αλλοδαπή η οποία μάλιστα φέρεται να ήταν παρθένα και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του κατηγορούμενου, και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ενώ μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο χθες, ο 18χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Βασίλη Μπέη προσήχθη εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για την συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων!

Αφορμή για την πρόσθετη δίωξη αποτέλεσε η φωτογραφία που επέδειξε κατά την πρώτη απολογία του ο 18χρονος στην ανακρίτρια Ρόδου, στην οποία και απεικονίζονται στιγμιότυπα από την ερωτική πράξη που είχε ο 18χρονος με την αλλοδαπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος αρνήθηκε για ακόμη μία φορά τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως πουθενά αλλού δεν επέδειξε τη φωτογραφία αυτή, πλην στην ανακρίτρια Ρόδου προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επίμαχη φωτογραφία λήφθηκε εν γνώσει και με τη συναίνεση της Νορβηγίδας προκειμένου να έχουν μία καλή ανάμνηση από την «επαφή» τους αυτή και πως την είχε αποθηκεύσει στο κινητό του χωρίς προηγουμένως να την κάνει οπουδήποτε αλλού χρήση.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος άλλος όρος πλην αυτών που του είχαν επιβληθεί τον Αύγουστο μετά την πρώτη απολογία του.
Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σε μπαρ στην πόλη της Ρόδου όπου διασκέδαζαν οι δύο νεαροί.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η 18χρονη Νορβηγίδα στην αστυνομία, περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017, πήγε μαζί με τον 18χρονο στο πατάρι του καταστήματος και εκεί ο τελευταίος συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της, χωρίς τη θέλησή της.

Μετά το συμβάν η αλλοδαπή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία και προέβη στη σύλληψη του 18χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου ο 18χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, δήλωσε πως γνωρίστηκε στο κατάστημα που εργάζεται με την νεαρή αλλοδαπή και πως από τη πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους άρχισαν να φλερτάρουν μεταξύ τους. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017 πήγε ξανά στο κατάστημα η Νορβηγίδα η οποία και άρχισε να φιλιέται με τον κατηγορούμενο σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε.
Ακολούθως τη ρώτησε αν είχε ξανακάνει σεξ και ήθελε να κάνουν έρωτα καθώς και αν είχε κάποιο δεσμό ή φίλο στην πατρίδα της.

Η αλλοδαπή απάντησε καταφατικά ως προς το φίλο λέγοντας πως δεν είναι κάτι σημαντικό και συμφώνησε να κάνουν έρωτα, ενώ τον ρώτησε αν είχε μαζί του προφυλακτικά. Ο 18χρονος είπε πως όλα έγιναν με τη θέληση της και πως σε καμία περίπτωση δεν την πίεσε για το παραμικρό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ. Σημειώνεται πως στην υπόθεση έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής η 18χρονη από τη Νορβηγία διά των δικηγόρων κ.κ. Ελένης Γιαννίκη και Μιχάλη Καντιδενού.