Σε φόρουμ στη Μόσχα η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Στη Μόσχα θα βρίσκεται το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, για να παραστεί σε φόρουμ που έχει σκοπό τη διασύνδεση της Ελλάδας με τη Ρωσία και αντίστροφα και έχει τον τίτλο «Τόσο Διαφορετική Ελλάδα».

Στη συνάντηση που διοργανώνεται από το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία, θα παραβρεθεί η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά μαζί με διευθυντικά στελέχη του ΕΟΤ καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός πολιτισμού της Ρωσίας αρμόδια για τον τουρισμό Άλα Μανίλοβα. Επίσης θα δώσουν το παρών κυβερνητικά στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης, τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες.

Η κα Παπαβασιλείου, θα παρουσιάσει την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ως τουριστικό προορισμό ενώ στο φόρουμ θα βρεθούν και άλλοι εκπρόσωποι περιφερειών της χώρας για να μιλήσουν για τους δικές τους περιοχές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο του 'Ετους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδας – Ρωσίας και σε αυτό θα συναντηθούν Ρώσοι υπουργοί Τουρισμού των Κεντρικών και Βορείων Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Ελλάδας, εκπροσώπους της Διοίκησης Ε.Ο.Τ. και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υπαλλήλους Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός του Φόρουμ είναι η παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων των Περιφερειών των δύο κρατών, την αλληλογνωριμία και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας σε όλες τις μορφές τουρισμού σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού/Ε.Ο.Τ. Η ενέργεια αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη δράση του Ρωσικού Υπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας/Ε.Ο.Τ. στο πλαίσιο του έτους τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την πρώτη, μεγάλη και ουσιαστική δράση, η οποία θα υλοποιηθεί εκτάκτως και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύσφιξη των σχέσεων, τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων επ’ αυτού, ένθεν και ένθεν, καθώς επίσης και τον αναλυτικό προγραμματισμό των επακόλουθων συνεργειών των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των αντίστοιχων Περιφερειών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του έτους τουρισμού, με απώτερο στόχο τη μόνιμη συνεργασία και σύνδεση των Περιφερειών των δύο χωρών, την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων των δύο κρατών καθώς και τη διεύρυνση τουριστικής συνεργασίας σε εθνικό και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο.