Νέες γεωτρήσεις από την ΔΕΥΑΡ με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν να βγαίνουν “στον αέρα” οι διαγωνισμοί για την εξόρυξη νέων γεωτρήσεων σε κάθε δημοτική ενότητα, με προϋπολογισμό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα έγιναν γνωστά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα λειψυδρίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, η ΔΕΥΑΡ αποφάσισε να προβεί σε αρκετές νέες γεωτρήσεις που θα βγάλει «στον αέρα» ανά δημοτική ενότητα με προϋπολογισμό από 100 χιλιάδες ευρώ μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ και συνολικά γύρω στο 1 εκατ. ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν ερευνητικές εργασίες στη Νότια Ρόδο, όπου φαίνεται ότι δίνεται προτεραιότητα, όπως και παρεμβάσεις στη Λίνδο και τον Αρχάγγελο που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της υφαλμύρωσης του νερού. Οι διαγωνισμοί αναμένεται να αρχίσουν να προκηρύσσονται σύντομα.

Επίσης, χθες, έγινε ενημέρωση ότι ο εργολάβος ξεκινάει στα Κολύμπια το έργο της δεξαμενής και των δικτύων για τη σύνδεση με το φράγμα και αναμένεται να το παραδώσει το Μάρτιο. Το ίδιο και η δεξαμενή στα Στεγνά που επίσης αναμένεται να συνδεθεί με το φράγμα σύντομα ενώ ξεκίνησαν και τα έργα από Τσαΐρι προς Παστίδα.
Τέλος, εννοείται ότι οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΡ θεωρούν ευεργετικές τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.