Πολλές υποσχέσεις στην εκδήλωση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Πολλές υποσχέσεις στην εκδήλωση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Πολλές υποσχέσεις στην εκδήλωση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Το κύτταρο του ενιαίου Δήμου της Ρόδου είναι οι δημοτικές κοινότητες, είναι το μήνυμα που έστειλε, χθες, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι» της δημοτικής κοινότητας Ρόδου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το «παρών» στην εκδήλωση, χθες το μεσημέρι, έδωσαν, εκτός από τον ίδιο, όλα τα μέλη της, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σάββας Διακοσταματίου και κα Άννα Ζωάννου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θωμάς Σωτρίλλης και Χαράλαμπος Κόκκινος, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι κ.α.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ.κ. Κύριλλος βοηθός Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο οποίος μετέφερε σε όλους τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου για μία καλή χρονιά. Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, τους φίλους και τους συνεργάτες της δ.κ. Ρόδου για την παρουσία τους και είπε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή που ήρθε για την κοπή της βασιλόπιτας ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Κύριλλος ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με δύναμη και δημιουργικότητα.

«Μία χρονιά καλύτερη και διαφορετική από την προηγούμενη που πέρασε», είπε ο Πρόεδρος και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν και φέτος αυτό για το οποίο τους έστειλαν οι πολίτες στις θέσεις αυτές.

Και είπε, στη συνέχεια: «Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους δημότες, τα προβλήματα της καθημερινότητας να λύνουμε, κατά το μέτρο του δυνατού και με τις δυνάμεις που έχουμε και όσο αντέχουμε, και να προσπαθήσουμε να έχουμε την πόλη μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και πάνω απ’ όλα να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το οποίο και οι προηγούμενοι από εμάς έκαναν, δηλαδή η Ρόδος να παραμένει μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανθρώπινη για τους κατοίκους της και τους δημότες και ελκυστική για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της».

Ο Δήμαρχος
Στη συνέχεια, ένα μικρό χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και τους παρευρισκομένους και κυρίως τους Προέδρους των δ.κ. που ήρθαν στην εκδήλωση, προερχόμενος από τις προνοιακές δομές, θέλησε να πει το εξής: «Έχουμε μία πολύ μεγάλη ευθύνη να διατηρήσουμε την ομορφιά, το περιβάλλον αυτής εδώ της πόλης και του νησιού συνολικά, πάνω απ’ όλα, όμως, έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στον παράγοντα άνθρωπο».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να πει ότι μπορεί η Δημοτική Αρχή να δέχεται πάρα πολλά παράπονα και σχόλια στα social media, δικαιολογημένα κατά τον ίδιο αφού προβλήματα μίας σειράς ετών σωρεύονται και βρίσκουν όλους που υπηρετούν τα κοινά, τόνισε, όμως, ότι μέσα από τις προσπάθειες που έγιναν από όλους και παρά την οικονομική κρίση, δεν διαπίστωσε να δημιουργείται κάποιο έλλειμμα όσο αφορά στον Δήμο και την προσφορά του στην κοινωνία, το Δήμο και τη συνεργασία του με την Εκκλησία, την Περιφέρεια, τους εθελοντές, τις άλλες ομάδες που έχουν αναλάβει αυτόν τον κοινωνικό ρόλο.

Και κατέληξε λέγοντας: «Το κύτταρο του ενιαίου Δήμου είναι οι δημοτικές κοινότητες, είναι οι Πρόεδροι, είναι οι σύμβουλοι οι τοπικοί που αφουγκράζονται πρώτοι τα προβλήματα που έχουν, και στα χωριά και στην πόλη.

Από αυτή την πρώτη εικόνα, λοιπόν, πρέπει, παρά τις όποιες δυσκολίες βρήκαμε, να δέσουμε, να μπορέσουμε πραγματικά να είμαστε αντάξιοι όλοι εμείς που οικειοθελώς προσφερθήκαμε αλλά και ο κόσμος μας επέλεξε να είμαστε σ’ αυτές εδώ τις θέσεις, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των συμπολιτών μας αλλά και αυτής της ιστορίας και του πολιτισμού που φέρει αυτός εδώ ο τόπος.

Κλείνοντας, λοιπόν, ευχήθηκε να έχουν όλοι την υγεία, τη δύναμη, την αισιοδοξία και τη σιγουριά ότι η χρονιά του 2018 θα είναι η χρονιά που η παραγωγή του έργου θα δώσει την ικανοποίηση στον κάθε έναν να δικαιώσει και την παρουσία του και την ελπίδα του ότι πρέπει και αξίζει να υπηρετεί σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς