Συμμετοχή της Λέρου στην τουριστική έκθεση Boot στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Συμμετοχή της Λέρου στην τουριστική  έκθεση Boot στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Συμμετοχή της Λέρου στην τουριστική έκθεση Boot στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Για πολλοστή χρονιά η Λέρος έχει σημαντική παρουσία στην έκθεση Boot, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Φέτος, για πρώτη φορά, και έπειτα από πολλές προσπάθειες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο, γειτονικό με εκείνο του ΕΟΤ. Έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Δήμους της περιφέρειας, εκφράστηκε το ενδιαφέρον από εννέα (9) Δήμους, να εκπροσωπηθούν από τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον καταδυτικό τουρισμό.

Με την παρουσία του στο περίπτερο, μας τίμησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουρουμπλής, θέλοντας να προσδώσει σπουδαιότητα στο γεγονός, και να υπενθυμίσει πως η κατάδυση αναψυχής και ο καταδυτικός τουρισμός είναι πλέον μια μεγάλη βιομηχανία που διεθνώς αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο.

Οι θάλασσες της Ελλάδος δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από παγκόσμιους καταδυτικούς προορισμούς και στόχος της κυβέρνησης είναι, να υπάρξουν στοχευόμενες κινήσεις και βελτιώσεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μια ανάλογη δυνατή βιομηχανία.

Οι επαγγελματίες στον χώρο της κατάδυσης στην Ελλάδα, διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία έτσι ώστε ο εναλλακτικός καταδυτικός τουρισμός να αποτελέσει βασική πηγή εσόδων καθ’όλη την διάρκεια ενός έτους με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες.

Τη Δευτέρα 22/01/2018, και έπειτα της ξενάγησης του Υπουργού στην έκθεση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού (εκπρόσωπος των μαρίνων, εκπρόσωπος των ενοικιαζόμενων σκαφών, εκπρόσωπος των θαλασσίων σπορ και εκπρόσωπος της κατάδυσης), υπό τον συντονισμό του εκπροσώπου του Δήμου Λέρου, οι οποίοι και κατέθεσαν έγγραφα αιτήματα και προτάσεις για να αναπτυχθεί ταχύτερα η συ­γκεκριμένη βιομηχανία, και τα καταδυτικά πάρκα να αποτελέσουν σύντομα μια πραγματικότητα.


Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πολύ στοχευμένα υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ένας μεγάλος παγκόσμιος καταδυτικός προορισμός αντάξιος της Μάλτας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της Κροατίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ιστορική ναυαγιοκατάδυση.

Την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Υπουργό, κάλυψε το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κανάλι Deutsche Welle, όπου και ο εκπρόσωπος του Δήμου Λέρου, Κωνσταντίνος Κουβάς, παραχώρησε 2 συνεντεύξεις, μια εκ των οποίων σε ζωντανή σύνδεση.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων