Νέος διαγωνισμός για τα Lakitira - Ποιοι ξενοδόχοι έδειξαν ενδιαφέρον

Εντός του Φεβρουαρίου θα επαναπροκηρυχθεί από την Deloitte ο διαγωνισμός για την πώληση τριών ξενοδοχείων της εταιρείας Lakitira Α.Ε. έπειτα από σχετική δικαστική απόφαση.

Στις 25 Ιανουαρίου συζητήθηκε στο δικαστήριο η προσφυγή εργαζομένων κατά του πλειστηριασμού της εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως να επαναληφθεί ο διαγωνισμός από την ειδικό εκκαθαριστή την Deloitte η οποία και προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση.

H Lakitira A.E. οφείλει πάνω από 37 εκατ. ευρώ στην Eurobank, επιπλέον 3 εκατ. σε τρίτους και 2.17 εκατ. στο Δημόσιο, εκ των οποίων 1,56 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμα. Η Deloitte για λογαριασμό της Τράπεζας Eurobank διενεργεί ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό λογαριασμό με βάση το αρθ. 106 ια, του ν. 3588/2007, για το τουριστικό συγκρότημα που πωλείται εν συνόλω και περιλαμβάνει τις μονάδες Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort, με εκτιμώμενα έσοδα για φέτος 11,5 εκατ. ευρώ.

Ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας, αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Στον διαγωνσμό εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι ενδιαφερόμενοι οι: Γιάννης Χατζηλαζάρου των H Hotels, Κώστας Κωνσταντινίδης των ARTIUM Hotels, ΕUROBANK, ATLANTICA, ένα βρετανικό fund και ένα fund ισραηλινών συμφερόντων.

Πηγή: Nαυτεμπορική