Αναμένεται απόφαση για τη μίσθωση των δημοτικών λουτρών Ρόδου

Αναμένεται απόφαση για τη μίσθωση των δημοτικών λουτρών Ρόδου

Αναμένεται απόφαση για τη μίσθωση των δημοτικών λουτρών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 518 ΦΟΡΕΣ

Πολιτική απόφαση του ίδιου του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου αναμένεται να είναι το αν και πότε θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των δημοτικών παραδοσιακών λουτρών στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ως γνωστόν, ο πρώτος διαγωνισμός για την εκμίσθωση των λουτρών απέβη άγονος ελλείψει ενδιαφερομένων, κάτι βέβαια που αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για όλους και κυρίως για τη Δημοτική Αρχή. Αρχικά προγραμματιζόταν να επαναληφθεί τέλη του μηνός Ιανουαρίου, δηλαδή τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο αυτό ματαιώθηκε με τη λογική ότι πρέπει να ληφθεί πρώτα απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προχθές, Παρασκευή, για την ανάκληση της προγενέστερης απόφασής της για την κατακύρωση ως άγονης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του εμβληματικού αυτού δημοτικού ακινήτου, στο σκέλος για την επαναδημοπράτησή του.

Τελικά, όμως, οι νομικοί απεφάνθησαν ότι ο χρόνος αλλά ακόμα και το αν θα επαναδημοπρατηθούν τα δημοτικά λουτρά αποτελεί πολιτική απόφαση την οποία θα πρέπει να πάρει ο ίδιος ο Δήμαρχος και προφανώς στη συνέχεια θα τη φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.

Για την πρώην ΔΕΚΡ
Στην άσκηση έφεσης αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου σχετικά με τις διεκδικήσεις πρώην εργαζομένων της ΔΕΚΡ. Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέβηκαν οι τόνοι για το θέμα αυτό μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής και το θέμα αναβλήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος θα καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί σε ένα από τα επιδόματα που διεκδικούν και αφορά σε απόφαση άμεσα εκτελεστή κατά του Δήμου ενώ το ποσό είναι κατά τι πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα