Ημερίδα για την υποστήριξη  όσων ζουν με HIV/AIDS

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τα τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS,  την Πανάκεια, Εταιρεία ανάπτυξης κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και τον κο Γουβιά Διονύση, αναπληρωτή καθηγητή Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα: «Σεξουαλικότητα και έμφυλες ταυτότητες: θέματα συναισθηματικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτικής». 

Πάνω από εβδομήντα εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα,  αποδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη έναρξης μιας πιο συστηματικής,  τεκμηριωμένης σφαιρικής,  ειλικρινους και νηφαλιας συζήτησης πάνω στα αμφιλεγόμενα ζητήματα της σεξουαλικότητας και των έμφυλων ταυτοτήτων, που συχνά εγείρουν ενστάσεις στους κόλπους της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-01-18, από 17:30 έως 21:00 στην αίθουσα του 5ουΓυμνασίου Ρόδου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ειχε ως εξής:
• Μουλά Ευαγγελία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας: Σχέση σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης.

• Γουβιάς Διονύσης, αναπληρωτής καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίυ Αιγαίου: Οι Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την ισότητα των φύλων.

• Σιάγκα Κωνσταντίνα - Θεοδοσία Βελεγράκη, ψυχολόγοι της εταιρείας Πανάκεια: Βασικά ερωτήματα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων.

•  Αντωνία Δαλεζίου – Μοριακή Βιολόγος/  Ιωάννα Ασημακοπούλου – Ψυχολόγος (εισηγήτριες από το Κέντρο Ζωής):  Eυαισθητοποίηση – τρόποι προφύλαξης και  καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.