Ψέματα και μισές αλήθειες από ΣΥΡΙΖΑ και Παπαδημούλη

Ψέματα και μισές αλήθειες από ΣΥΡΙΖΑ και Παπαδημούλη

Ψέματα και μισές αλήθειες από ΣΥΡΙΖΑ και Παπαδημούλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Πώς προσπάθησαν να μειώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους «ενημερώνοντας» τους ξένους ευρωβουλευτές

Του
Γιώργου Κύρτσου
ευρωβουλευτή της ΝΔ

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε μία «ενημέρωση» των ξένων ευρωβουλευτών, την οποία ανέλαβε να διανείμει, αφού ενέκρινε το πολιτικό της περιεχόμενο, ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Παπαδημούλης. Ο τίτλος του σχετικού σημειώματος είναι «Εθνικιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη κατά των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία της ΠΓΔΜ».

Εικονική πραγματικότητα
Από τον τίτλο του ενημερωτικού σημειώματος αντιλαμβανόμαστε ότι στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης το μόνο που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων είναι μία διαμάχη για το όνομα της ΠΓΔΜ, την οποία η κυβέρνηση θέλει να λύσει χωρίς καμία άλλη απαίτηση από τα Σκόπια – όπως για παράδειγμα την αναθεώρηση του αλυτρωτικού Συντάγματος και τον διακανονισμό του ζητήματος της λεγόμενης μακεδονικής εθνότητας.
Έχοντας θέσει αυτό το πολιτικό πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τα Σκόπια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παπαδημούλης «ενημερώνουν» τους ξένους ευρωβουλευτές -κυρίως της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς- για τα ακόλουθα.
Τοποθετούν τον αριθμό αυτών που πήραν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 90.000, υιοθετώντας την «επίσημη εκτίμηση».

Δημιουργούν την εντύπωση ότι το μόνο κόμμα που βρίσκεται πίσω από την επίσημη οργάνωση και κάλυψε πολιτικά το συλλαλητήριο είναι η Χρυσή Αυγή.
Δεν ενημερώνουν για τη διαφωνία που έχει προκύψει στην κυβέρνηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τον χειρισμό του Σκοπιανού-«Μακεδονικού» και απλά επισημαίνουν, χωρίς καμία διευκρίνηση, ότι «δύο βουλευτές από τους ΑΝΕΛ πήραν επίσης μέρος».

Εμφανίζουν τον στρατηγό εν αποστρατεία κ. Φράγκο να υιοθετεί μία ρητορική μίσους και της άκρας Δεξιάς, η οποία φέρνει στον νου συνθήματα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974.
Στο ξεκίνημα του ενημερωτικού σημειώματος δημοσιεύεται φωτογραφία ομάδας χρυσαυγιτών ως δήθεν αντιπροσωπευτικής του μεγάλου συλλαλητηρίου. Στη συνέχεια δημοσιεύεται φωτογραφία της Εύας Καϊλή να βαδίζει μέσα στο πλήθος του συλλαλητηρίου και εμφανίζεται, τουλάχιστον συνειρμικά, σαν ουρά της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης παρουσιάζεται να μοιράζεται την «ευαισθησία» ενός ακροδεξιού πλήθους, ενώ στην ίδια παράγραφο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζεται, προς ενημέρωση των ξένων ευρωβουλευτών, σαν ακροδεξιός λαϊκιστής.

Προκλητικά ψέματα
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παπαδημούλης «ενημερώνουν» τους ξένους ευρωβουλευτές ότι η ΝΔ δεν έχει θέση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ. Η ΝΔ βέβαια θέτει προϋποθέσεις, όπως η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, για να φτάσουμε στο ζήτημα της ονοματολογίας αλλά για προφανείς λόγους οι θέσεις της αγνοούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαδημούλη. Σημειώνω ότι ανάλογη προσέγγιση στο θέμα έχει και το ΚΚΕ, με τον κ. Κουτσούμπα να υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι τα «βαφτίσια» δεν έχουν νόημα αν δεν προηγηθεί η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού από τα Σκόπια, αλλά και αυτές οι θέσεις δεν παρουσιάζονται στο ενημερωτικό σημείωμα γιατί θα ήταν δύσκολο για τον κ. Παπαδημούλη να υποστηρίξει ότι και οι Έλληνες κομμουνιστές συμμετέχουν στο ακροδεξιό-εθνικιστικό «μέτωπο» που απορρίπτει τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Το σημείωμα εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να υιοθετεί την κυβερνητική γραμμή στο Σκοπιανό παρά τις αντιρρήσεις για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία.
Το συλλαλητήριο παρουσιάζεται σαν ένα όργιο φασιστικής βίας με αφορμή τον εμπρησμό ιστορικού κτιρίου που είχε καταληφθεί εδώ και πολλά χρόνια από αναρχικούς. Υιοθετείται η άποψη ότι την πυρκαγιά έβαλαν χρυσαυγίτες και όχι οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που ΣΥΡΙΖΑ και Παπαδημούλης καταδικάζουν βιαιότητες κατά τη διάρκεια μαζικής διαμαρτυρίας ενώ η συνήθης πρακτική είναι να τις καλύπτουν, ιδιαίτερα όταν έχουν σχέση με διάφορες ομάδες κρούσης που συνδέονται ιδεολογικά ή στο παρασκήνιο με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιγραφή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο προς τους ξένους ευρωβουλευτές είναι «ομάδες χρυσαυγιτών και υποστηρικτών τους, εθνικιστές διαφόρων ειδών, στρατοκράτες, φανατικοί θρησκόληπτοι και σκληροπυρηνικοί ιερείς, βουλευτές της ΝΔ και η Εύα Καϊλή». Η περιγραφή δεν δεσμεύεται από το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ποσοστό πάνω από 50% υποστηρικτές των συλλαλητηρίων για λόγους πατριωτικής ευαισθησίας. Το ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει εμφανίζοντας το Κίνημα Αλλαγής σε κατάσταση σύγχυσης για να περάσει, στο μέτρο του δυνατού, το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χρησιμοποιεί μεθοδολογία Τσαουσέσκου για την κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας και τη σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων, είναι όμως ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής για την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, την οποία και αυτή συνήθιζε να καταγγέλλει με τον ίδιο τρόπο μέχρι τη στροφή 180 μοιρών του 2015.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες