“Θωρακίζονται”  με ειδικά συστήματα ασφαλείας τα 14 περιφερειακά  αεροδρόμια της Ελλάδας

Στην εγκατάσταση συστημάτων φυσικής ασφάλειας  και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα  προχωρά η γερμανικών συμφερόντων FRAPORT Greece, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την λειτουργικότητα και την ασφάλεια των επιβατών και των υποδομών.

H Space Hellas,ως υπεργολάβος της ΙΝΤRΑΚΑΤ, ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμoύ την ολοκλήρωση και  υλοποίηση του σύνθετου έργου.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control System – ACS) και Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο (Video Management System – VMS).

 Για την εποπτεία των συστημάτων θα λειτουργεί ένα Κέντρο Ελέγχου στο κεντρικό κτίριο της FRAPORT Greece  στην Αθήνα και δεκατέσσερα περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου, για διαχείριση των συστημάτων σε τοπικό επίπεδο που θα εγκατασταθούν σε αεροδρόμια της χώρας τα οποία λειτουργεί και διαχειρίζεται η FRAPORT.

 Το Κέντρο Ελέγχου της Αθήνας και το Κέντρο Ελέγχου του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα έχουν την ευθύνη της απομακρυσμένης διαχείρισης των λειτουργιών, σε κάθε ένα από τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια για τα συστήματα ACS και VMS.

Με βάση την αρχιτεκτονική σχεδίαση των συστημάτων, όλες οι απομακρυσμένες τοποθεσίες θα είναι δυνατόν να διαχειρίζονται, να παρακολουθούνται και να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο από τους χειριστές στα κεντρικά γραφεία ή σε άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες, σε μία κοινή πλατφόρμα για όλες τις εγκαταστάσεις.

 Μέσω του Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης ACS θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται η είσοδος σε όλες τις περιοχές ασφάλειας των εγκαταστάσεων, με τη χρήση καρτών RFID.

Μέσω του Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο VMS, το οποίο διαθέτει κάμερες τεχνολογίας IP με ενσωματωμένη ανάλυση βίντεο, θα πραγματοποιείται η παρακολούθηση των εγκαταστάσεων των αεροδρομίων.

Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης ACS είναι πλήρως ολοκληρωμένο με το Σύστημα Διαχείρισης Βίντεο VMS, παρέχοντας μια ενιαία λύση ασφάλειας. Επίσης είναι σχεδιασμένο με βάση ανοιχτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την περαιτέρω ενσωμάτωση σε συστήματα αυτοματισμού κτιρίων.

Oπως ανακοίνωσε η ίδια, η συνολική λύση της Space Hellas έχει σχεδιαστεί με βάση τα προϊόντα ασφάλειας  της εταιρείας Robert Bosch.

(Πηγή: militaire.gr)